SES pakte de drie punten in Reek vanmiddag en nam afstand van de degradatiestreep. Doordat SES defensief goed stond en goed met de kansen omging eindigde de wedstrijd tegen Achilles Reek in 1-3.

In de eerste helft was het al heel vroeg raak. Na een goede steekbal vanuit het middenveld van Tijn Cuppen, kon Winand Schaap zo op de goal af. Zijn schot werd nog gered door doelman Rob Linders, maar in de rebound kon Steef Hendriks binnen tikken: 0-1. Na deze goal was het Reek die veel aan de bal was. Tot echt grote kansen leidde dit nog niet, op een vrije trap na. Deze werd verwerkt tot een corner door SES doelman Jon de Klein. Na een half uur was daar dan toch een grote kans voor Achilles Reek. Roy de Haas stuurde Luuk Janssen de diepte in, maar 1 op 1 is Jon de Klein de middenvelder van Achilles Reek toch de baas. Reek veel aan de bal, maar het was SES die de score uitbouwde. In de 37ste minuut gaf Tom Verberk de bal voor. Dit leek een simpele vangbal voor keeper Rob Linders, maar hij liet hem uit zijn handen glippen. Steef Hendriks was scherp, tikt hem binnen en kon zo zijn tweede doelpunt van de middag maken. Zelfs voor rust viel ook de 0-3 voor SES. Nadat er hands werd gemaakt door Reek, kon Jari Lukassen aanleggen voor de vrije trap. Deze schoot hij hard laag binnen in de hoek van de keeper.

De tweede helft was er hetzelfde spelbeeld te zien. Achilles was veel aan de bal en SES zakte in en loerde op de counter. Waar Achilles er de eerste helft niet goed doorheen kon voetballen, probeerde zij het in de tweede helft met de lange bal. Dit resulteerde tot enkele kleine kansjes maar daar bleef het ook bij. Na een uur spelen was daar dan toch een kans voor Reek. Een lange bal van achteruit op Bas Linders, maar Jon de Klein was alert, verkleinde zijn doel en kon redden. Wanneer je dacht dat de wedstrijd gespeeld was, wist Reek toch ook nog het net te vinden.
In de 82ste minuut gaf Rob van der Wijst de bal voor op Luuk Janssen. SES doelman Jon de Klein ging onder de bal door, waarna Luuk Janssen kon binnenschieten: 1-3. Het werd dus toch nog even spannend, maar na de 1-3 is SES niet meer in de moeilijkheden gekomen. Een knappe overwinning van SES. Het stond defensief goed en de kansen die er waren werden afgemaakt.

Achilles Reek - SES: 1-3 (0-3)
‘3 Steef Hendriks 0-1
’37 Steef Hendriks 0-2
’43 Jari Lukassen 0-3
’82 Luuk Janssen 1-3