Na de geweldige overwinning van vorige week tegen de reserves van VOC uit Amsterdam, moest het damesteam van MHV ’81 deze week een uitwedstrijd tegen het tweede team van Handbal Venlo spelen.

MHV, medekoploper in de Tweede Divisie, was er op gebrand om haar positie te handhaven. In de eerste seizoenshelft werd Handbal Venlo 2 in Mill met 35-30 verslagen.

MHV kwam flitsend uit de startblokken, door mooie, snelle aanvallen stond er na zeven minuten spelen 2-4 op het scorebord. Even later tekende de thuisploeg toch voor de gelijkmaker, waarna de strijd erg gelijk opging. In de laatste fase van de eerste helft konden de dames uit Mill, door middel van snelle breaks en een goede verdediging, tot een ruststand van 11-13 komen.

Na de rust kwam de ploeg uit Venlo vele malen beter uit de kleedkamer. Het gevolg was dat de dames van MHV hun eigen spel niet meer speelden. Het aantal persoonlijke fouten, met balverlies tot gevolg, was in deze fase te groot. Daardoor kwam de formatie van Van den Akker en De Gier op een achterstand. Vervolgens werd het een echte strijd om tot scoren te komen, waarbij vooral de keepster van Venlo een sta-in-de-weg was. Aan de andere kant stond de dekking aan Millse zijde ook goed. In de eindfase van de wedstrijd lukte het de dames van MHV niet meer om het dynamische spel te spelen waar ze goed in zijn, waardoor de thuisploeg aan het langste eind trok.

Einduitslag: 23-21

Medekoploper VOC 2 wist zaterdagavond wel te winnen, waardoor MHV’81 weer op de tweede plaats op de ranglijst staat. Met nog zes wedstrijden te gaan, is en blijft de competitie spannend. Aankomend weekend staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt, op zaterdagavond 8 februari, Oliveo uit Pijnacker ontvangen in De Looierij in Mill. De wedstrijd start om 20.45 uur. Uiteraard hopen de Millse meiden weer op veel support.

Op de site van MHV ’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.