De zitvolleyballers van Apollo Mill hebben zaterdag 8 februari een belangrijke overwinning geboekt in de eredivisie. Regerend landskampioen Holyoke werd in Mill in een thriller met 3-2 geklopt.

Door de zege stijgt Apollo naar de derde plaats op de ranglijst, maar belangrijker is dat het team de minste verliespunten heeft van alle concurrentie. Allvo en Holyoke staan weliswaar nog hoger geklasseerd, maar hebben respectievelijk al drie en twee wedstrijden meer gespeeld. Apollo heeft in de resterende vijf duels dus een marge om een sprong omhoog te maken.

Wedstrijden tussen Apollo en Holyoke zijn al jarenlang de topduels van de eredivisie en worden op het scherpst van de snede gespeeld, maar toch zag het er na de eerste twee sets niet naar uit dat Apollo zich zou kunnen handhaven in de titelstrijd. Holyoke won die sets afgetekend met 17-25 en 18-25. De ploeg uit Belfeld had de zaakjes zowel achterin als aan het net goed op orde. Er werd aanvallend met rendement gescoord en achterin werden ook zeker lijkende punten toch nog verdedigd. Apollo wist daar te weinig tegenover te zetten en de foutjes die werden gemaakt, werden door Holyoke direct afgestraft.

Pas na een stroeve start van de derde set wist Apollo het tij langzaamaan te keren. Er werd vooral beter en zorgvuldiger geserveerd, waardoor Holyoke minder effectief tot scoren wist te komen. Ook wist Apollo zich beter te wapenen en positioneren tegen het slimme aanvalsspel van Holyoke, dat niet alleen vertrouwde op de harde dreunen maar in de eerste sets ook veelvuldig scoorde met slim geplaatste ballen. Met het betere verdedigingswerk steeg het vertrouwen bij Apollo, dat bij de start van de wedstrijd nog leek te ontbreken en met verhoogd fanatisme werden zowel de derde als vierde set binnen gesleept (25-22 en 25-21).

Met de druk van de titelstrijd in de achterhoofd werd de strijd steeds verhitter en daarin bleek Apollo het beste het hoofd koel te kunnen houden. In de vijfde en beslissende set liep Apollo snel uit naar een 8-3 voorsprong. Die marge werd in de rest van de set niet meer weggegeven en bij de stand van 14-10 was het eerste matchpoint direct raak. Vreugde maakt zich daarna meester van de spelers van Apollo, want deze overwinning op één van de directe concurrenten betekent dat Apollo met uitstekende uitgangspapieren de slotweken van de competitie in kan gaan.

De volgende wedstrijd van Apollo is op zaterdag 29 februari, als het Haarlemse Spaarnestad op bezoek komt. Eerder deze maand won Apollo de uitwedstrijd daar met 2-3. Wederom een spannend duel dus. Daarna volgen nog twee duels met Volley Tilburg, ZVH komt nog op bezoek in Mill en op 4 april volgt misschien een mooie finaledag als Sneek de laatste tegenstander is van Apollo.