Schietvereniging ’t Roosje in Langenboom bestaat dit jaar precies een halve eeuw. Dit 50-jarig bestaan is iets om te vieren. Zij organiseren daarom op zondag 1 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een open dag in De Wis in Langenboom.

Iedereen is welkom, men kan zien hoe zij schieten en zelf kan men onder begeleiding ook schieten met geweer en/of pistool. Deze wapens schieten op lucht. Vroeger had bijna iedereen wel een breekbuks in de meterkast staan. Die huidige wapens zijn natuurlijk heel ver doorontwikkeld, nu schieten de leden van ‘t Roosje met perslucht.

Op de open dag zijn er ook tal van andere activiteiten zoals laserpistool, lasergame, springkussen, demonstraties en informatie door leden van s.v. ’t Roosje. Ook staat voor de bezoekers koffie/thee en wat lekkers klaar.

Aansluitend op de open dag heeft schietvereniging ‘t Roosje een concours georganiseerd wat ook in het teken staat van het 50-jarig jubileum. Dit is van maandag 2 t/m zondag 8 maart ook in de Wis. In die week komen er zo’n 170 schutters uit het gehele land naar Langenboom om er hun serie te schieten. Ook deze dagen is publiek welkom, toegang is uiteraard gratis.