Zaterdagavond 7 maart stond de thuiswedstrijd tegen Ventura op het programma. Om in de top drie te blijven, is het voor MHV belangrijk om thuis gewoon de punten te blijven pakken. In Schiedam werd er nog nipt verloren; 34-33. De Millse formatie was de dus gewaarschuwd.

Dat start van MHV was beroerd. Het net werd niet gevonden, waardoor er na tien minuten 1-7 op het scorebord stond. Het collectief in de dekking en de snelheid en scherpte in de aanval ontbrak. Gelukkig wist MHV zich te herpakken. De ploeg zette de achtervolging in, op zoek naar de gelijkmaker. In de dekking wist MHV meer grip te krijgen op het spel van Ventura. Tegelijkertijd werd er, door een aantal omzettingen in aanvallend opzicht, meer gescoord. Puntje voor puntje werd er orde op zaken gesteld. Via 5-8 en 8-10 gingen de teams met een gelijke stand de kleedkamer in; 12-12.

Na de rust ging het aanzienlijk beter, hoewel de scores de eerste tien minuten nog gelijk op gingen. Vanaf 17-17 wist MHV voor het eerst een gaatje van twee doelpunten te slaan. Onder aanvoering van de sterk spelende Laura Swinkels werd het 19-17. Daarmee was het verzet van Ventura ook meteen gebroken. Door snelle tegenaanvallen, van onder andere Evi Bens (goed voor acht doelpunten), wist MHV de voorsprong verder uit te bouwen. Via 23-19 en 26-21 stond het tegen het einde van de wedstrijd 29-23. De eveneens goed spelende Marijn Weren, die zes keer scoorde, bepaalde de einduitslag door te tekenen voor de 32-25.

Aankomende weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 22 maart om 13:15 uur in Naaldwijk. Dan staat de partij tegen WPK/Westlandia DS1 op het programma. De Millse dames staan momenteel derde op de ranglijst. Om de tweede plaats in het vizier te houden, moet MHV de laatste drie wedstrijden proberen te winnen. De achterstand op de nummer twee (Dongen) is slechts één punt.

Op de site van handbalvereniging MHV ’81 www.mhv81.nl vindt u verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.