Op een regenachtige zondagmiddag hebben een bovengemiddeld aantal supporters toch de weg naar het Millse sportpark weten te vinden voor de derby Juliana - SES. De thuisploeg is hoger geklasseerd en kwam dan ook nauwelijks in de problemen tegen de bezoekers uit Langenboom. SES kwam niet op voorsprong en het tegendoelpunt werd zeer snel teniet gedaan.

Na zo’n 25 minuten viel de openingstreffer. Hoewel de actie wat naar buitenspel rook, was de uitbraak over rechts eigenlijk te makkelijk. De voorzet werd binnen getikt door spits met lengte Boyd Heijnemans. Een kwartier later vond Juliana weer het net, dit keer via Justin Jacops. Zijn actie werd echter afgevlagd door de lijnrechter. Scheidsrechter Timmers kwam verhaal halen en keurde het doelpunt vervolgens af. Dit tot ongenoegen van de Millse spelers en supporters. Echter, ook in het laatste deel van de eerste helft bleef Juliana het gevaarlijkst. De laatste grote kans werd echter in het zestienmetergebied op tijd geblokt.

Met slechts een 1-0 achterstand kwam SES goed uit de startblokken na de pauze. Steef Hendriks zette de aanval op en kreeg de bal terug in een lob. Zijn schot ging ver naast. Na iets meer dan een uur was Jacops nogmaals trefzeker. Zijn aanvalspartner haalde knap de achterlijn en de lage voorzet kon makkelijk worden binnen getikt. Ongedekt versloeg Jacops keeper Jon de Klein, 2-0. De spitsen van Langenboom deden eindelijk iets terug, want Melvin van den Elzen bleef volhardend in zijn actie en creëerde ruimte voor zichzelf. In tweede instantie vond hij het Millse net en de aansluitingstreffer was daar. De Langenboomse vreugde was van korte duur, want de eerstvolgende aanval betekende de tweede goal voor Heijnemans. SES grootste kans in het slot kwam uit een scrimmage, de Klein redde nog een keer knap aan de overzijde. Een kwartier voor tijd besloot invaller Andy Veld de wedstrijd. Jacops bewees wederom belangrijk te zijn en werkte hard. Veld rondde stijlvol af met een snoekduik.

Juliana - SES: 4-1 (1-0)
24. Boyd Heijnemans 1-0, 62. Justin Jacops 2-0, 65. Melvin van den Elzen 2-1, 66. Boyd Heijnemans 3-1, 75. Andy Veld 4-1
Toeschouwers: 350
Scheidsrechter: W. Timmers