De Tour de France 2020 start op 29 augustus aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen.

De 107e editie was in eerste instantie gepland van 27 juni tot en met 19 juli, maar op 13 april gaf de Franse president Macron aan dat tot half juli in verband met de coronapandemie, die ook in Frankrijk heerste, er geen grote publieke evenementen georganiseerd mochten worden.

Als de Tour van start gaat zal ook weer het JULIANA TOURSPEL doorgaan, dan al voor de 32e keer.

De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, tenslotte zal het Tourspelboekje tijdig klaar moeten zijn, er moeten aanpassingen plaatsvinden van de website www.julianatourspel.nl en de spelregels, en een geheel nieuwe opzet van het prijzenpakket. In samenwerking met de sponsorcommissie van R.K.S.V. Juliana Mill wordt bekeken hoe de sponsoren te benaderen in deze, ook voor hen, moeilijke tijden.

In het Juliana Tourspel zijn er punten te verdienen voor iedere wielrenner in de top 10 uitslag van die dag. Door de juiste mix te maken van klimmers, tijdrijders en sprinters maak je kans op prijzen. Kies je voor een renner die scoort in het algemeen klassement (gele trui), of voor die van het punten- (groene trui) of bergklassement (bolletjestrui)? Of denk jij aan iemand uit het jongerenklassement (witte trui)? Aan jou de keuze!

Bovendien kun je gratis deelnemen aan het ploegenklassement als je met 10 vrienden, collega’s, teamgenoten of familieleden deelneemt.

De laatste jaren kan men ook digitaal meedoen aan het Juliana Tourspel, inmiddels is de verhouding tussen digitaal inleveren of via een pagina uit het Tourspelboekje ongeveer 60% / 40%.

Die ontwikkeling -meer digitale deelname- wordt door de organisatie toegejuicht, zodat er toch minder vrijwilligers nodig zijn om de gekozen renners met hun rugnummers in te voeren en bij te houden.

Deden er vorig jaar nog 916 mensen mee, de tourspelcommissie gokt deze keer op meer dan 1000 deelnemers, mede gezien het feit dat het minder “voorspelbaar” is, doordat de renners deze keer weinig tot geen koersen hebben gereden om voor te bereiden. Dat zal ook een verschil maken bij de deelnemers aan het Tourspel.

Inschrijven kan minimaal een week voor aanvang van de Tour online via www.julianatourspel.nl of via de tourspelboekjes die dan op verschillende steunpunten klaarliggen in de regio.

Voor slechts € 5,00 steun je de jeugd van Juliana Mill en speel je mee om mooie prijzen.

Nadere gegevens over o.a. de tijdstippen van inlevering van de lijst(en) volgen zo spoedig mogelijk. Volg hiervoor de publicaties in De Neije Krant, op Facebook en/of Instagram.