Door de corona problematiek werden lange tijd geen sportwedstrijden gehouden, ook geen motorcross- of wegrace evenementen.

In juli mochten diverse sportwedstrijden onder een streng COVID-19 protocol worden georganiseerd. Daarmee kwamen ook de wegraces op het TT circuit in Assen weer langzaam op gang en zo werd op 11 juli de eerste wedstrijd voor het ONK in de OW Cup worden verreden, een week later gevolgd door de tweede ONK. Helaas mocht daar geen publiek bij zijn maar voor de motorcoureurs was het een manier om de draad weer op te pakken, iedereen had het materiaal al maanden gereed staan om te gaan rijden.

Dat was ook het geval bij garagehouder Wilbert van Lith uit Langenboom die zijn Italiaanse Ducati Panigale 959 al optimaal geprepareerd had om aan de competitie te beginnen.

In de wintermaanden was het circuit van Assen weer danig op de schop gegaan, er was een compleet nieuwe asfaltlaag aangebracht en ook was de baan gemoderniseerd met nieuwe elektronische signalering. Duidelijker, een gele vlag situatie was beter zichtbaar, kortom een grote verbetering. Er was in juni al een trainingsdag en daar bleek het nieuwe asfalt een ehele verbetering met veel grip, ook onder natte omstandigheden, zo oordeelde ook Wilbert van Lith.

Sterk begin

In de eerste race op 11 juli streed hij lange tijd mee om de overwinning in zijn klasse, de ONK SportCup 1000. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de tweede plaats, het eerste podium was een feit! Op 18 juli was in Assen de tweede wedstrijd, deze keer zelfs een dubbele wedstrijd. Wilbert was onder puike weersomstandigheden meteen goed op dreef, reed de snelste trainingstijd en mocht de race vanaf op pole-position starten. Zijn start vanaf de grid was uitstekend, Wilbert nam meteen de leiding en stond die niet meer af. Met ruim acht sec. voorsprong won hij de eerste race en reed een nieuw persoonlijk ronderecord! Door een incident bij de start van de tweede race volgde een nieuwe start voor een sprintrace over zes ronden. En ook deze keer was de rijder uit Langenboom door niemand te volgen, hij won ook de tweede race. “We hebben duidelijk snelheid gevonden, ik heb twee sec sneller gereden dan ooit op Assen, deels ook door het nieuwe asfalt!” Wilbert gaat na drie races fier aan de leidring voor het kampioenschap, op 12 september is de vierde race op Assen en Wilbert is vol vertrouwen dat hij zijn goede vorm kan vasthouden. Of er dan wel publiek welkom zal zijn is op dit moment nog niet bekend.