Door alle toestanden en beperkingen vanwege de COVID-19 uitbraak, is er veel veranderd in de sportwereld. Zo ook voor Anke Peters uit Handel.

De hoofdtrainster van Taekwon-Do Mill, die trainen in de gymzaal van de Wester aan de Havikstraat in Mill, heeft een prachtig succes weten te behalen. Deze 29 jarige dame, die 18 jaar geleden is begonnen aan de Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwon-Do in Gemert onder Master Léon van der Putten, had geplande cursussen en examens staan in London bij het hoofdkwartier van de International Taekwon-Do Federation. Maar alle geplande activiteiten werden geannuleerd.

Wel kon ze op 1 maart van dit jaar nog een groot evenement meepikken in Duitsland, een Masterclass en een International Instructor Course. Met dit laatste diploma op zak is ze gerechtigd om zwarte band examens af te nemen t/m 2de Dangraad. Dit is een van de vereiste maar ook haar 4de Dan examen moest ze nog afleggen. Na eindeloos oefenen en trainen, had haar leraar Léon toch geïmproviseerd om haar examen in delen af te kunnen leggen.

Het Dan-examen werd afgelegd in een besloten omgeving. Anke liet na een super theorie-examen, een aantal prachtige praktijk uitvoeringen zien. De jongedame uit Handel, liet met haar Millse tegenstander Mike Kremers (2de Dan) 1,2 en 3 stapssparringen en vrij semi-contactsparren zien (3x 2min). Anke liet een zware indruk achter bij de jury en scoorde erg goed.

Uiteindelijk mocht ze de felicitaties (helaas op afstand) in ontvangst nemen. Anke is daarmee een van de weinige vrouwelijke 4de Dangraad houdsters in de regio. Ze gaat in het nieuwe seizoen het stokje van haar leraar Léon overnemen en zal vanaf dan volledig verantwoordelijk zijn voor beide scholen in Gemert en Mill.