Op een gure zondagmiddag in Zeeland zagen de circa 250 toeschouwers een wedstrijd met vol op strijd.

In de eerste helft lag het veld volledig open en het was wachten op een doelpunt. Festilent had de betere kansen maar kregen de bal niet in het net. Dit was met name te danken aan een sterk keepende Jon de Klein van de hoofdmacht uit Langenboom. Na een half uur voetballen probeerde Jar Dortmans van een flinke afstand de keeper van Festilent eens uit, hij zag zijn schot op de lat getikt worden door de goalie uit Zeeland. Vlak voor rust kwam Festilent voorhoede speler Jasper van de Berg door een goede steekpass 1 op 1 te staan met keeper De Klein. De Klein bleef rustig en ritselde op een magistrale wijze de bal uit de voeten van Van de Berg.

Na de rust was het met name Festilent die steeds meer de bovenhand kreeg. Na een reeks aanvallen werden zij eindelijk beloond. In de 66e minuut schoot Daan van Son de bal rustig binnen, na een goed opgezette aanval. Hierna werden de duels grilliger, met over en weer overtredingen. Coach Robert van Mierlo werd van het veld gestuurd, na meerdere waarschuwingen van de scheidsrechter. Dit bleek een wake - up call voor de Langenboomse formatie.
Enkele minuten later haalde Steef Hendriks van 40 meter uit en zag de bal prachtig boven in het net belanden. Festilent bleef in de laatste 20 minuten zoeken naar de winnende treffer, maar de Langenboomse defensie stond solide.
In de allerlaatste seconde vonden zij toch waar ze zo lang naar zochten: 2-1. Hidde van Dongen haalt links voor de bal op, speelt zich goed vrij en schiet verwoestend de bal in de verre kruising.