Na een vrij weekend ging de ploeg van John van Geenen op bezoek bij FC Uden. De ambitieuze Udenaren kregen vorige week een flinke mentale tik door het verlies tegen Fiducia. Onder stormachtige omstandigheden werd er op sportpark De Vlasakker afgetrapt. En stormen dat ging het zeker.

Na vijftien minuten stond er namelijk al een 0-3 voorsprong op het bord voor de fusieclub. Drie cadeautjes werden door de aanvallers van DWSH’18 gretig uitgepakt. Allereerst was het Rody van Abel die de bal afsnoepte, naar de goal liep en scoorde. Hierna was het goed doorzetten van Ruud Heurkens, waardoor de bal achter de verdediging viel. Rody zag zijn kans schoon en ging achter deze bal aan. Simpel kon hij de bal voorbij de keeper tikken. Tot slot was het Rutger Thelosen die door een slechte inspeelbal een op een met de Udense keeper kwam en net als Rody niet faalde. Een droomstart voor de bezoekers; 0-3. Vijftien minuten na de wervelende start van DWSH’18 doen de bezoekers iets terug. Een voorzet belandt bij de tweede paal en wordt binnen gewerkt. Het is even tien minuten rustig, maar dan breken er vijf minuten aan waarin drie keer wordt gescoord. Allereerst is het een ingestudeerde corner van Rody die Teun Nooijen bereikt. Hij twijfelt niet en krult de bal op schitterende wijze in de verre hoek, 1-4. FC Uden profiteert twee minuten later van balverlies op het DWSH-middenveld. Wederom wordt de bal bij de tweede voorgebracht en binnen gekopt achter keeper Geert Janssen. Deze 2-4 tussenstand is echter nog niet de ruststand want Job van der Straaten krijg de bal op het middenveld en met een mooie steekbal zet hij Sjors Janssen vrij voor de keeper. En net als zijn collega-aanvalers Rody en Rutger faalt hij niet oog in oog met de keeper; 2-5!

Na rust weet DWSH’18 dat FC Uden zal gaan komen. Zes minuten na rust is er al de Udense aansluitingstreffer. Geert kan in eerste instantie nog knap redden, maar in de rebound is hij kansloos. Hierna duurt het even voordat er weer gescoord wordt ondanks grote kansen van beiden ploegen. Zo laat DWSH’18 twee keer de mogelijkheid liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Drie minuten voor rust komt FC Uden tot op één doelpunt. Na slap verdedigen, wordt er vanaf de rand van het strafschopgebied raak geschoten; 4-5. Ondanks een Udens slotoffensief komt de gelijkmaker er niet en DWSH’18 houdt stand.

Met de eerste driepunten op zak reizen de blauw-zwarten volgend week af naar De Rips. Daar wacht de derde opeenvolgende uitwedstrijd tegen het plaatselijke Fiducia. Deze ploeg won deze speelronde met 0-3 bij WHV en bivakkeert een plekje boven DWSH’18. Echter heeft de fusieploeg een wedstrijd minder gespeeld waardoor het nu op een zesde plek staat.