Door Kees Siroo - Nadat Wilbert van Lith uit Langenboom in de eerste drie races van dit seizoen steeds op het podium van de ONK SportCup 1000 stond, bleek hij duidelijk te snel te zijn voor die klasse.

De organisatie van de OW Cup races oordeelde dat de snelle Ducati racer moest promoveren naar de snellere ONK ProCup 1000, met die promotie was de garagehouder het wel eens. Maar bij de snellere mannen moest er ook een tandje bij wist Wilbert. Tijdens zijn ProCup 1000 debuut wedstrijd op 12 september werd hij netjes 14e en bewees aardig mee te kunnen. Op 3 oktober eindigde hij op een kletsnatte TT baan op een keurige elfde plaats. Afgelopen zaterdag 10 oktober was dan de finale in Assen, er werden op die dag dubbele races verreden. Tijdens de opnieuw drijfnatte kwalificatie kwam Wilbert niet verder dan de 18e startplaats. Desondanks kwam hij erg goed weg bij de start, het was nu droog en hij reed al snel in elfde positie. Uiteindelijk eindigde hij na 10 ronden op een keurige tiende plaats. Later in de middag volgde de tweede race en omdat regen dreigde werd kort voor de start nog besloten regenbanden te monteren. Wilbert kwam goed weg vanuit de achterste regionen en had meteen een goed tempo te pakken. Toch ontbrak hij bij de eerste doorkomst. “Ik ging na mijn goede start te enthousiast te werk en trok iets te snel uit de Strubbenbocht. De achterkant van de motor brak weg en dat had een kleine schuiver tot gevolg. Balen want de eerste race ging zo lekker. En ondanks het verschil in vermogen met de concurrentie kan ik best goed meekomen. Ik richt mijn vizier op 2021, dan verschijn ik aan de start met een nieuwe Ducati Panigale V2. Dan hoop ik opnieuw een vuist te kunnen maken”, besluit Wilbert die toch tevreden is en als 17e eindigde in het klassement.