De Sloveen Tadej Pogacar is opnieuw winnaar van de Tour de France. Ongenaakbaar, al vanaf het moment dat de Tour de bergen in ging. En bijna net zo verging het de winnaar van het Juliana Tourspel, Rick Timmermans uit Berghem. Hij won met een totaal van 701 punten.

Hij nam al snel de leiding en stond die niet meer af, ondanks verwoede pogingen van zijn naaste belagers, de latere nummers 2 en 3 van de eindstand, Huberts uit Boxmeer (680 punten) en Marie Donkers uit Nijmegen met 679 punten. Ook Peter Lenkens, met meerdere deelnemerslijsten geëindigd in de top 15 van het klassement, kon Rick niet benaderen, ondanks meerdere demarrages.

Waar Rick de meeste punten vergaarde voor het klassement, is het Gerty Heinemans gelukt om de minste punten te verzamelen, slechts 16. Een prestatie op zich en Gerty heeft hiermee de wisseltrofee, een Rode Lantaarn, en een fles 'Millse slukske' gewonnen.

Het ploegenklassement is deze editie van het Juliana Tourspel gewonnen door de Familie Lenkens met een totaal van 6449 punten, gevolgd door de Familie Toenders op de tweede plaats (5963) en op de derde plaats door De Groot-tegels Cuijk met een totaalscore van 5927 punten.

Aangezien dit de 33e editie was van het Juliana Tourspel is er dit jaar een prijs voor de ploeg die eindigt op de 33e plaats van het ploegenklassement. De winnaar, met een totaal van 5067 punten, is geworden de ploeg met de pakkende naam “Team Ton Lokhoff Mr. NAC Breda”

Op vrijdag 3 september om 19:30 uur vindt de officiële prijsuitreiking plaats op het sportpark van Juliana Mill en kunnen de prijzen opgehaald worden (fysieke prijsuitreiking op het sportpark onder voorbehoud, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus). Voor de 50eprijzen, dus plaats 50, 100, 150 enzovoorts, moet de winnaar zelf of een afgevaardigde bij de prijsuitreiking aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Het ophalen van deze prijzen een later moment is niet mogelijk.

Met een totaal van bijna 900 deelnemers mag dit gerust weer een geslaagde editie genoemd worden. We feliciteren de winnaars en winnaressen, danken alle deelnemers en zeker ook onze sponsoren voor hun bijdrage aan de jeugd van Juliana en hopen jullie weer te mogen begroeten bij het volgende Juliana Tourspel.

De 109e editie van de Tour de France start op zaterdag 1 juli (tot 24 juli 2022), het Juliana Tourspel start op zondag 2 juli 2022. Au revoir!