Aan het begin van de coronapiek in het voorjaar van 2021 overleed Theo van der Duijn op 9 februari in Beugen aan het coronavirus. Alleen in besloten familiekring kon afscheid worden genomen. Theo kon erg genieten van het wandelvoetbal bij sportvereniging Hart in Actie in Mill.

Voor zijn overlijden had Theo aangegeven dat hij bij de afscheidsviering in plaats van bloemstukken een donatie aan sportvereniging Hart in Actie zou willen. Daarvoor werden in het uitvaartcentrum en crematorium donatiebussen geplaatst.

Theo had ook de uitdrukkelijke wens uit gesproken dat zijn wandelvoetbal vrienden, een keer na afloop van het voetballen samen gezellig zouden na kletsen onder het genot van een drankje en een hapje.

Waardige herdenking

Donderdagavond 2 september jl. bij de start van het sportseizoen hebben de voetbalvrienden van Theo op een waardige wijze afscheid van hem genomen. Aan het begin van het sporten werd in het bijzijn van de weduwen Annie van der Duijn en zijn zoon Marc afscheid genomen van Theo.

Sportleider Jordi Paters vertelde dat Theo vanaf het begin aanwezig altijd zeer fanatiek voetbalde maar ook het "samen sporten" belangrijk vond. Theo genoot van het spel en maakte ook graag een doelpunt was altijd sportief en een echt sociaal mens.

Voorzitter Guus Fonteijn van Hart in Actie ook fanatiek wandelvoetballer vertelde dat hij diep getroffen was dat Theo in plaats van bloemenstukken een donatie aan sportvereniging wilden. "Op zo`n moment besef je hoe mensen zijn en voelen. Wat ze al die tijd tijdens het sporten beleven. Dat het voor Theo meer was dan zo maar een balletje trappen op donderdagavond. Hij stelde daarom voor daarom geen minuut stilte als eerbetoon maar lekker een uur voetballen als eerbetoon” .
De eerste keer weer wandelvoetballen was een feest. Met als toeschouwers weduwen Annie van der Duijn en haar zoon Marc op een bankje aan de zijkant van de hal.

Na afloop werd samen met weduwen Annie en kinderen Marc en Ingrid, onder het genot van koffie, thee en gebak en een hapje en drankje nog lang nagepraat over Theo. Het was een waardig afscheid van een bijzonder mens en sportvriend .

Ook wandelvoetbal gratis uitproberen? Dat kan bij Hart in Actie!

Je kunt over wandelvoetbal lezen, filmpjes kijken, naar verhalen luisteren, maar het zelf doen is toch gewoon het mooiste en het beste. Doe daarom twee keer gratis mee! Samen met andere mensen met een chronische aandoening verantwoord, gezellig maar ook pittig wandelvoetbal spelen op donderdagavond in de Wester in Mill.

Doe je ook twee keer gratis mee?

Kom gewoon langs op een donderdagavond in de Wester in Mill om 18:00 uur om kennis te maken en mee te doen! Dan kun je uitproberen of wandelvoetbal iets voor jou is.

Aanmelden of meer weten

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Johan Verheijen: tel. 06 - 16838713 of bij Guus Fonteijn tel. 06 - 22552427. E-mailadres van Hart in Actie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..