Verslag geschreven door verslaggever SES Langenboom - Het leek misschien wel jaren geleden, competitiewedstrijden spelen voor groot publiek met afsluitend een 'Millse Mittag'. Vandaag was het zo ver. De start van de competitie met als eerste duel de derby tegen Juliana Mill. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zijn altijd gedreven om van elkaar te winnen. Echter bleek er vandaag maar 1 winnaar en dat was de scheidsrechter. Hij domineerde het spel op een negatieve manier. Doorspelen kende hij niet. De uiteindelijke terechte eindstand van 3-3 werd door beide teams geaccepteerd.

Een veel veranderd elftal van Robert van Mierlo tegen een onveranderd ‘mannschaft’ van Tom van Dalen. Zij oogden beiden kalm, terwijl de spelers spanning, fanatisme en vooral felheid lieten zien. De eerste 10 minuten was het afwachten. De bal ging heen en weer, maar kansen kwamen er niet echt. In de 15e minuut kwam er een eerste echte kans. Don Straatman frutselde de bal tussen 2 spelers door. Hij gaf een lange bal op Tieme Kuppen, de nog maar 17-jarige rechtsbuiten. Hij kopt de bal door op Melvin van den Elzen. De nummer 20 zag de ruimte in de goal, maar lobde de bal net naast de paal. Na dit moment merkte je dat de arbiter het spel over ging nemen. Hij maakte veel discutabele beslissingen. Hij zag dingen die er niet gebeurden en floot dan weer niet voor duidelijke overtredingen. Hij had de fluit vaak in zijn mond en vaak onterecht voor beide elftallen. In de 23e minuut zet Juliana even aan. Een voorzet werd slecht uitverdedigd. Sebe van Huisseling passte de bal onhandig terug, waarna Andy Veld de bal op pikte. Hij gaf de bal strak voor en Farouq Ssali schoot de bal hoog in het dak. 1-0.
Het stond alweer vlug gelijk. In de 27e minuut gaf Rik Kremers de bal voor. Sebe werd gevonden. Hij mistte de bal, maar belandde daardoor in de voeten van Melvin. Bekeken schoot hij onder in de rechterhoek. Helaas was de gelijke stand voor korte duur. Farouq scoort zijn 2e nog geen 2 minuten later, identiek aan de 1e goal. De bal werd, na uitspelen van Ramon Strijbosch, voorgegeven door Justin Jacobs. Farouq stond vrij bij de 2e paal en kopte hem in. In de laatste minuten voor de rust werd er nog tweemaal gescoord, beide in het doel van Jelle Bergmans. Een variatie op een vrijetrap zorgde ervoor dat Rik de bal vrij voor kan geven. Hij kijkt en ziet Jari bij de 2e paal. De aanvoerder won zijn duel en kopte de bal hoog in de touwen. De derde goal viel uit een dode spelsituatie. Melvin bracht de bal in de 5 meter. Sebe stond daar ongedekt en schoot de bal door de benen van de keeper.

Met een ruststand van 3-2 bleek de tweede helft net zo spannend te worden als de eerste. De spanning was er. De kansen sporadisch. Het spel werd veelvuldig stilgelegd door de arbiter, waardoor het tempo vaak uit het spel werd gehaald. Na rust voerde SES meteen de druk omhoog. Melvin schoot de bal via de keeper op de lat, na een goede steekpass van Niek Nooijen. Tieme kopte de rebound, via Camiel van Geenen, naast. De volgende aantal minuten waren de kansen voor Juliana. De bal belandde in de 50e minuut bij Jon de Klein in de goal. Echter werd hij gehinderd binnen de 5 meter. Dit was een van de weinige momenten wat de arbiter wel goed had gezien. Nog geen minuut later trotseerde Jon de inzet van Farouq. De aanvaller was op zoek naar zijn derde. Hij schoot de bal van dichtbij op de benen van de doelman van SES. Die derde goal kwam er helaas wel. Ongedekt bij een corner kon de nummer 11 van Juliana Mill, de bal bij de tweede paal inkoppen. Dit bleek later ook de einduitslag.
Beide teams lieten veel strijdlust zien. Beide kregen nog kansen. Zo haalde Steef Hendriks een bal van de lijn. En kwam de gewisselde Han Rijkers net wat lengte te kort op een voorzet van Jasper Nooijen. Al speelde het spel zich met name af op het middenveld. De arbiter floot heel de wedstrijd kapot. Contact was verboden in de ogen van deze scheidrechter. De KNVB zou zijn wedstrijden moeten controleren. Voor beide kanten werd hierdoor vaak de wedstrijd onterecht stilgelegd.
Hierdoor trokken geen van beide aan het langste eind. Een gelijkspel, mooi voor de gemoedstoestand en uiteindelijk ook wel terecht.

SES - Juliana Mill: 3-3 (3-2)

23, Farouq Ssali 0-1
27, Melvin van den Elzen 1-1
29, Farouq Ssali 1-2
39, Jari Lukassen 2-2
42, Sebe van Huisseling 3-2