Op zaterdag 25 september stond de eerste thuiswedstrijd voor de dames van MHV ’81 op de planning. Tegenstander was Westfriesland SEW dames 2. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de jaarlijkse teampresentatie gehouden, waarbij alle teams met hun sponsoren werden voorgesteld. Hierdoor waren de tribunes in sporthal De Looierij weer als vanouds goed gevuld.

Om 20.00 uur klonk het startsignaal. De Millse dames begonnen slordig. Dit kwam mogelijk door wat spanningen voor deze eerste thuiswedstrijd in een vol huis. In de eerste tien minuten kwamen de bezoekers uit Nibbixwoud dan ook op een 4-7 voorsprong. Een time-out van coach Van den Akker zorgde ervoor dat MHV zich kon herpakken. Vanaf 9-9 konden de Millse handbaldames de voorsprong uitbouwen tot 5 doelpunten: 15-10. Beide teams bleven vanaf dat moment scoren, waardoor ze de kleedkamers opzochten met een 18-13 tussenstand.

De dames van MHV begonnen na de rust scherp aan de tweede helft. Verdedigend bleef de ploeg goed samenwerken en zo konden ze voorkomen dat SEW in zou lopen. Opnieuw bleek keepster Nienke van de Boom een moeilijk te passeren sluitpost. Aanvallend werden naast een aantal goed opgebouwde aanvallen ook verschillende snelle break-outs uitgespeeld. Evi Bens werd met 13 doelpunten topschutter van de thuisploeg. Via 23-15, 27-18 en 31-19 stond er na 60 minuten handbal 33-21 op het scorebord.

Door deze ruime overwinning bezetten de dames van MHV de tweede plek op de ranglijst. Volgende week, op zondag 3 oktober, wordt de volgende wedstrijd gespeeld. Ditmaal tegen HV Quintus Ds2. De wedstrijd zal om 12.50 uur beginnen in Kwintsheul. Alle support is welkom!