Evi Bens in actie namens MHV '81 DS1.

Ook de derde zege van de dames van MHV’81 is een feit. Tegen Quintus DS2 stond het handbalteam na een spannende wedstrijd aan de goede kant van de score. Na 60 minuten spelen stond het 21-23. Door deze zege behoudt MHV de ongeslagen status. Na drie wedstrijd heeft de ploeg zes punten en staat het tweede op de ranglijst van de landelijke Eerste Divisie.

Het tempo aan het begin van de eerste helft was moordend. Beide ploegen probeerden met snel handbal de tegenstander te verrassen. Door de vele technische- en afspeelfouten kwam dit echter bij beide teams niet uit de verf. De score liep daardoor gestaag op. Via 3-3 en 5-5 pakte MHV een kleine voorsprong: 7-10. Na een aantal sterke afstandsschoten kwam Quintus weer terug in de wedstrijd. Aan de ruststand was te zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren: 10-11.

Ook tijdens het begin van de tweede helft bleef het stuivertje wisselen. Quintus kwam uiteindelijk wel aan de goede kant van de score. Tien minuten voor tijd stond er 21-19 op het scorebord. Door sterke verdedigende acties van Larissa Versteijnen, die vanuit het middenblok belangrijk was voor haar team, kon MHV echter blijven geloven in een goede afloop. Onder aanvoering van Laura Swinkels en Lieke van Baal bleef MHV scoren, terwijl Quintus het net niet meer wist te vinden. Hierdoor kon de ploeg uit Mill de overwinning naar zich toetrekken: 21-23.

Coach Van den Akker was na de wedstrijd erg blij met de overwinning. “Door als team te blijven werken, hebben we deze overwinning binnengesleept. Het is fantastisch dat we dat op deze manier voor elkaar krijgen. We zijn er met z’n allen in blijven geloven.” Deze dag werd afgesloten met een fotomoment bij de nieuwe teamsponsor Broers café en zaal in Sint Hubert. Hier mocht een drankje natuurlijk niet bij ontbreken. Daarna werd er nog gezellig samen gedineerd bij Plaza De Frietkraam & zo.

Op zaterdagavond 9 oktober is de volgende wedstrijd voor Millse handbaldames. Om 20.45 uur klinkt het startsignaal in sporthal De Looierij in Mill. Tegenstander is DSS uit Heemskerk. Met vier punten uit drie wedstrijden bezetten zij de achtste plek. Publiek is natuurlijk van harte welkom. Conform de geldende richtlijnen Rijksoverheid – bezoeken binnensportaccomodaties zal er actief worden gecontroleerd op een geldig corona vaccinatie- of testbewijs, entree €3,50 (geldt niet voor leden, sponsoren, vrijwilligers).