Al 41 jaar staat Theo Jans met de fluit in zijn hand op het handbalveld. Er zijn weinig sporthallen onder de grote rivieren die Theo nog niet van binnen heeft gezien. Voor deze geweldige staat van dienst is, als gevolg van de huidige corona situatie, afgelopen zaterdag de Gouden Fluit uitgereikt. De onderscheiding die hoort bij een 40-jarig scheidsrechterjubileum.

Theo Jans uit Haps kreeg de onderscheiding overhandigd door MHV ’81 voorzitter Edwin van Schipstal. Dat gebeurde tijdens de eerste thuiswedstrijd van MHV ’81 DS1, in de kantine van sporthal De Looierij. Die goed gevuld was na de gewonnen wedstrijd die vooraf werd gegaan door de jaarlijkse MHV ’81 teampresentatie.

Theo heeft een staat van dienst om ‘U’ tegen te zeggen. De loyale leidsman fluit veertig jaar onafgebroken handbalwedstijen voor het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Hij startte zijn scheidsrechterloopbaanbegin jaren ’80. En fluit alweer heel veel seizoen namens MHV ’81 wedstrijden voor de handbalbond.

Edwin van Schipstal: “De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt nog vaak voor kennisgeving aangenomen, maar iedereen weet dat ze net zo belangrijk en onmisbaar zijn als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. Als vereniging zijn we dan ook ontzettend blij dat we altijd een beroep op Theo kunnen doen. Een fantastische verenigingsman met een passie voor arbitrage.”

Theo heeft er inmiddels vele duizenden uren als scheidsrechter opzitten en is nog niet van plan om de fluit aan de wilgen te hangen. En dat kunnen wij als vereniging natuurlijk alleen maar toejuichen.

Nogmaals Theo gefeliciteerd met 40-jarig scheidsrechterjubileum! En dat er nog vele jaren in goede gezondheid mogen volgen.