SES heeft in de zesde wedstrijd van het seizoen goede zaken gedaan door concurrent Vesta te verslaan. Op een zonovergoten sportpark de Kogelberg werd het 3-0 voor de Langenboomse formatie.

SES pakte na de aftrap meteen het initiatief. Nadat Sebe nog aan buitenspel ontsnapte, maar vrij voor keeper de bal naast tikte, scoorde hij een paar minuten later wel. Hij benutte een strafschop, nadat hij zelf onderuit werd gelopen. Even daarna kwam SES goed weg, toen uit een scrimmage de bal via de onderkant van de lat het veld insprong. Op wat speldenprikjes over en weer werd de rust behaald met een 1-0 voorsprong.

Na rust was de eerste kans meteen een verdubbeling van de score. Steef Hendriks snoepte de bal af, en zijn pass op Sebe was op maat, die z'n tweede van de middag makkelijk kon binnenschieten. Vesta was van slag, en wist eigenlijk nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. En als er dan een schot op goal kwam, was het een prooi voor doelman Jon de Klein. Het werd zelfs tien minuten voor tijd 3-0. Een hoge bal werd door Jari Lukassen breed gekopt op de inlopende Niek Nooijen, die makkelijk binnenkopte. SES sluipt door deze overwinning naar de top 3, met alleen FC de Rakt en Cito voor zich.

SES - Vesta '19: 3-0 (1-0)

1-0 Sebe van Huisseling
2-0 Sebe van Huisseling
3-0 Niek Nooijen