Nicole Nijenhuis in actie namens MHV’81

Na het verlies van vorige week tegen PSV, waren de dames van MHV uit op een beter resultaat. De tegenstander was Westsite, de nummer zeven van de ranglijst. Vooraf was al bekend dat de stugge en ervaren Amsterdamse ploeg een lastig te passeren horde zou zijn. Toch was het Millse team vol vertrouwen afgereisd naar de hoofdstad. De dames hadden de opdracht gekregen om met overtuiging te vechten voor elk doelpunt. Helaas kwam de Millse ploeg tekort in het uur handbal.

Na het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die als eerste het net vond. Lange tijd liep de score maar traag op. Via 3-3 stond het na twintig minuten 5-5. Bij MHV stond de verdediging goed. Helaas werden aanvallend te veel kansen gemist. Daarmee verzaakte de ploeg van Van den Akker en De Gier om de wedstrijd in de eerste helft naar zich toe te trekken. Een opleving van Westsite zorgde voor een ruststand van 11-8.

In de kleedkamer werd de ploeg opnieuw op scherp gezet. Puntje voor puntje dichterbij komen, in de hoop de overwinning binnen te slepen. En dit leek te gaan lukken. MHV kwam, met goed handbalspel, tot twee keer toe op gelijke hoogte; 13-13 en 18-18. Hetzelfde aantal keren lukte het echter niet om op voorsprong te komen. Via 23-19 werd het vijf minuten voor tijd 27-21. Een niet meer te overbruggen verschil was ontstaan. Het werd uiteindelijk 29-24.

Voor de tweede keer dit seizoen gingen er geen punten naar de Millse handbaldames. Zij staan na zeven speelrondes nog steeds op een verdienstelijke zesde plek in de Eerste Divisie. Lang de tijd om te balen heeft de ploeg niet. Volgende week zaterdag staat de volgende tegenstander te wachten. In Mill treffen zij dit keer de tweede tegenstander uit Amsterdam, VOC DS2. Op zaterdagavond 13 november start de wedstrijd in De Looierij om 20.45 uur.