Diede Baltussen in actie namens MHV'81.

Drie weken geleden was MHV nog de koploper in de landelijke Eerste Divisie. Afgelopen weekend was de huidige koploper, VOC ds2 uit Amsterdam, te gast in de Looierij in Mill. Helaas werd, door de coronamaatregelen, de wedstrijd gespeeld zonder publiek in de sporthal. Gelukkig konden geïnteresseerden meekijken via een livestream. Zij zagen dat de Millse handbaldames het vooral in de eerste helft moeilijk hadden.

MHV'81 startte de wedstrijd niet scherp. VOC had na vijf minuten spelen al een 1-3 voorsprong. Door sterk keeperswerk en snelle break-outs liepen de bezoekers zelfs nog veel verder uit; 1-9. Na verschillende tijdstraffen aan beide zijden kwam MHV wat beter in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was de stand 5-11. Helaas wist de Millse ploeg de kansen niet te verzilveren. De bezoekers deden dat op hun beurt wel. Met een 10-21 achterstand ging MHV de rust in.

In de kleedkamer probeerden de trainers van MHV de dames op te peppen, met het doel om de tweede helft alles te geven en nieuwe dingen uit te proberen. Op die manier werd geprobeerd nog zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen. MHV begon goed aan de tweede helft. Binnen vijf minuten stond het 14-23. Verdedigend gezien stond de thuisploeg beter en in de aanval werden meer kansen gecreëerd en afgerond. Kort voor het einde werd het gaatje met VOC verkleind tot zeven doelpunten. De overwinning voor de reserves van VOC kwam echter niet meer in gevaar. Eindstand 24-34.

Dit was de derde nederlaag voor de dames van MHV’81, waardoor zij afzakken naar de achtste plek in de tussenstand. Volgende week zaterdagavond 20 november staat de uitwedstrijd tegen Foreholte op het programma. Zij staan met elf punten, één punt meer dan MHV, vijfde op de ranglijst. De wedstrijd start om 20.45 uur in sporthal De Tulp in Voorhout.