Op zondag 28 november speelden de dames van JES/Klick’15 1 haar eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. De dames komen uit in de eerste klasse.

Hoewel de voorbereiding door corona en verschillende blessures een beetje rommelig verliep, begonnen de dames vol goede moed aan deze wedstrijd. De belangrijkste opdracht die trainer/coach Kocher Majid had meegegeven, was dat de dames de rust moesten bewaren, zowel verdedigend als aanvallend. JES/Klick’15 1 is heel goed in het creëren van kansen, maar weet zichzelf nog altijd onvoldoende te belonen. Vanaf het eerste fluitsignaal nam JES/Klick’15 1 het initiatief. Door middel van twee afstandsschoten en een korte kans kwamen de dames al gauw op een 3-0 voorsprong. Tegenstander DOT 1 kwam met een antwoord: 3-1, maar dat antwoord was niet voldoende. JES/Klick’15 1 bleef zoeken naar de juiste kansen. Aanvallend werd er rust ingebracht en dat resulteerde in een regen aan doelpunten. De voorsprong werd uitgebreid: 8-1. Ook de verdediging had het goed onder controle. Met nog 7 minuten op de klok werd JES/Klick’15 wat slordiger in het uitbrengen van de ballen. DOT 1 strafte dit direct af, maar ook de aanval bleef scoren. Ruststand: 10-3.

In de rust werd benadrukt dat de dames ook in de tweede helft het initiatief moesten pakken. Er kan in 30 minuten namelijk veel gebeuren. Deze opdracht voerde de aanval perfect uit. JES/Klick’15 1 bleef haar ding doen. Hoewel DOT 1 bleef vechten, bleef het initiatief ook gedurende deze tweede helft bij JES/Klick’15 1. Dit resulteerde in een eindstand van 19-5. Veel doelpunten aan de kant van JES/Klick’15 1. Dit geeft de dames vertrouwen voor het verdere verloop van de zaalcompetitie.

Hoewel het op dit moment nog onzeker is hoe dit eruit zal komen te zien, hopen we onze supporters weer heel snel langs de lijn te mogen ontmoeten.