Sinds lange tijd hebben we ook bij de jongenskant weer enkele talenten bij MHV’81 spelen. Cas Kerstens (14) is zo’n jeugdtalent, spelend bij de heren B1 van MHV’81. Cas is geselecteerd voor het Toplijnprogramma regio Limburg van de NHV (Nederlands Handbal Verbond). Hiervoor traint hij, naast de clubtrainingen, twee keer per week in Venlo en Sittard. Als speler van MHV’81 houdt hij zich goed staande tussen spelers van ‘grootmachten’ als BEVO en The Lions.

Onderdeel van zijn trainingsprogramma zijn krachttrainingen. Deze mag hij doen bij Fitland Mill. Daar wordt hij begeleid door stagiaire en tweedejaars CIOS-student Pien Kerstens (17), zus van Cas en tevens een talentvol handbalster van MHV’81 Dames 2. Onlangs heeft zij haar eerste speelminuten in Dames 1 gemaakt.

Fitland biedt zo kansen voor het opdoen van werkervaring én voor talentontwikkeling. En in dit geval leidt het ook nog tussen een bijzondere samenwerking tussen broer en zus. Hiermee geeft Fitland extra kleur aan hun ondernemerschap in deze regio. Het is sportieve winst in alle opzichten!