De wedstrijd op sportpark de Kogelberg eindigde in 1-2 voor Herpinia. Na een slechte eerste helft, waarin de formatie van Robert van Mierlo met 0-1 achterkwam, volgde een iets betere tweede helft. Met name het laatste kwartier werd er beter gevoetbald, maar te laat om een resultaat te halen.

De eerste helft werd getypeerd door veel balverlies aan beide kanten. SES was wel iets meer aan de bal maar creëerde niks. Daarentegen had Herpinia wel wat mogelijkheden en verzilverde zichzelf ook met een goal vlak voor rust. Een bal kwam via de kluts voor de voeten van nummer 9 Nik Arts. Grensrechter Frank Burgers vlagt voor buitenspel, waar het ook wel een luchtje van had, maar scheidsrechter Jeffrey Bouhen liet doorspelen. Nik Arts bleef een op een erg koelbloedig en stiftte de bal op schitterend wijze over doelman Jon de Klein heen: 0-1. Dit betekende ook de ruststand. De formatie uit Langenboom zal er een schepje bovenop moeten doen in de tweede helft.

De tweede helft begon SES met veel balbezit en zij probeerde de wedstrijd te controleren en zo tot kansen te komen. Terwijl het tot niet veel kansen zorgde, belandde de bal voor de voeten van Mike Jansen. Die probeerde het eens met een zondagschot van een meter of 25. Jon de Klein leek verrast en de bal vliegt over hem heen in het netje: 0-2. Twintig minuten voor tijd zet SES trainer Robert van Mierlo het een en ander om en dit leek te werken. Er werd beter gevoetbald en dat resulteerde tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Een corner die bij de tweede paal belandde, wordt breed gekopt door Jari Lukassen. Daar stond Melvin van den Elzen, die van linksback naar linksvoor was gezet. Hij schoot de 1-2 binnen. Nog geen minuut later werd de bal op de stip gelegd, maar Sebe van Huisseling verzuimde de gelijkmaker binnen te schieten. Het geloof was wel weer helemaal terug bij SES, maar de goal wil niet vallen. Herpinia pakte nog een rode kaart na twee keer geel van Wesley Megens, maar de gelijkmaker werd niet meer gescoord door SES. De wedstrijd eindigde in 1-2 tegen, dat mag je toch wel zeggen ondertussen, angstgegner Herpinia.

SES - Herpinia: 1-2 (0-1)
Scheidsrechter: Jeffrey Bouhen