Na twee jaar onderbreking wordt dit weer een vertrouwd beeld.

Aanstaande zondag 15 mei wordt de 11e Kasteelronde van Mill verreden. Voor de wielrenners waren er de laatste twee jaren vanwege corona weinig wedstrijden. Nu zijn ze blij de krachten weer onder normale omstandigheden met elkaar te kunnen meten. Dat de Kasteelronde een gewilde wedstrijd is blijkt uit het groot aantal inschrijvingen.

De organisatie heeft dit keer gekozen voor een hoofdprogramma met een gecombineerde wedstrijd voor amateurs, elite en beloften. Dit bleek een schot in de roos te zijn want ruim een maand voor de wedstrijd zat het deelnemersveld al helemaal vol. Dit betekent dat ruim 100 renners, waaronder diverse semi-professionals, van start zullen gaan voor een wedstrijd van 80 km. Met de inschrijving van een zevental renners van het China Glory Continental Cyclingteam, de ploeg van Maarten Tjallingii, krijgt de ronde zelfs een internationaal karakter.

De wielerdag start met een wedstrijd voor de sportklasse. Voor diverse renners uit de regio is dit bijna de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Na de sportklasse is het de beurt aan de locale en regionale renners die geen licentie bij de wielerbond hebben. Iedereen kan hier aan meedoen. Via de website van de Kasteelronde kan hier nog steeds voor worden ingeschreven. Nieuw is dat deze wedstrijd meetelt voor de Funklasse Cup 2022, een klassement dat wordt opgemaakt over de wedstrijd om de Gouden Helm Trofee in Oploo (3 april), de Vestingronde van Grave (4 september) en uiteraard de Kasteelronde van Mill. De glorieuze winnaar in Oploo, Jody Jochems, heeft inmiddels een belofte licentie en zal van start gaan in het hoofdprogramma.

Het volledig programma van de 11e Kasteelronde van Mill luidt:

12.30 uur: Sportklasse 50 km
14.00 uur: Funklasse 35 km
15.15 uur: amateurs/elite/beloften 80 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis.

De organisatie is in handen van het comité Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl.