Juliana had afgelopen donderdag 12 mei al in Zeeland tegen Festilent gespeeld. Met een 3-3 gelijkspel raakten ook de kopploegen in de vierde periode enigszins uit zicht. Er is nog een mogelijkheid, al lijkt de kans niet meer echt groot.

Met FC de Rakt kwam zondag 15 mei er een ploeg op bezoek die bovendien nog wel ijzers in het vuur had, en met name in de eerste helft was dit verschil zichtbaar. Er werd vanuit Juliana kant weliswaar hard gewerkt, maar zichtbaar was dat er eigenlijk weinig meer op het spel stond. Ook de Rakt stelde hier niet heel erg veel tegenover, waardoor de wedstrijd lang in evenwicht leek. Individuele acties maakten echter het verschil. Halverwege de eerste helft ontsnapte de middenvelder aan buitenspel, en maakte oog in oog met de Juliana doelman geen fout. Op slag van rust werd de score verdubbeld toen uit een strakke corner de bal vrij kon worden ingekopt binnen de 5 meter.

In de rust werden er aan Juliana zijde wissels aangebracht, waardoor er wat meer snelheid en drang naar voren in de ploeg kwam. In de tweede helft was er dan ook een optisch overwicht van Juliana. De Rakt stond achterin echter goed, en kwam er ook een paar maar gevaarlijk uit. Juliana wist wel een aantal mogelijkheden te creeren, maar kwam niet tot scoren. De Rakt had voor de rust het verschil al gemaakt, en hoefde daarom ook niet meer zo nodig. Zodoende werd de 0-2 ruststand ook de eindstand.

Juliana Mill - FC de Rakt: 0-2 (0-2)
Scheidsrechter: Habraken (Mariaheide)