Op deze zonnige zondag, 22 mei, speelde Klick’15/JES 1 tegen ODIO 1 in Millingen aan de Rijn. Om 13.00 uur klonk het fluitsignaal.

De vorige keer wist Klick’15/JES 1 de punten in huis te houden tegen deze koploper. Desalniettemin wisten de dames dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. Al vrij snel kwam ODIO 1 op een 2-0 voorsprong. Klick’15/JES 1 kreeg het verdedigend steeds beter onder controle. Aan de andere kant had de aanval van Klick’15/JES 1 moeite om haar eigen spel te spelen. De kansen die werden gecreëerd, werden niet benut. Ruststand: 5-1. ODIO 1 was gebrand om de punten in huis te houden, zodat zij gegarandeerd zouden zijn van het kampioenschap. De dames van Klick’15/JES 1 waren dus voorbereid op de felheid waarmee ODIO 1 de kleedkamer uit zou komen. Het eerste doelpunt, vlak na rust, werd door ODIO 1 benut: 6-1. Ook in deze tweede helft bleef het beeld aan de kant van Klick’15/JES 1 hetzelfde. Er werden in de aanval voldoende kansen gecreëerd, maar die werden niet benut. Aanvallend had Klick’15/JES 1 het prima onder controle. De aanvallen van ODIO 1 werden vrijwel direct afgekapt. Desalniettemin wist ODIO 1 op de juiste momenten wel hun aanvallen af te maken. De dames van Klick’15/JES 1 bleven werken, maar liepen gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan. Dit leidde tot een eindstand van 11-2. Volgende week zondag, 29 mei, nieuwe ronde nieuwe kansen. Dan speelt Klick’15/JES 1 een belangrijke wedstrijd tegen Diosa 1 om 13.00 uur in Wilbertoord.

Een spannende wedstrijd voor de dames van JES/Klick’15 2

De wedstrijd in Millingen aan de Rijn was enorm spannend tegen de tegenstander Odio 2. De dames van JES/ Klick’15 2 kwamen moeizaam op gang en kregen al snel 3 doelpunten om de oren. Het was 3-0. Hier moest verandering in komen en dat lukte de dames van JES/ Klick’15 2 ook, ze wisten te scoren. Het was 3-1. Voor de rust wist Odio 2 nog één keer te scoren en de dames gingen de rustig in met een 4-1 achterstand. Na de rust kwamen de dames van JES/Klick’15 2 goed terug. Ze wisten de korf goed te vinden en de dames wisten het zelfs naar een gelijkspel te brengen: 6-6. Odio 2 scoorde nogmaals en zij namen hierdoor toch weer de leiding. De dames van JES/ Klick’15 2 gaven niet op, kregen een strafworp door een overtreding van de tegenstander en wisten het hierdoor weer gelijk te maken met een score van 7-7. De laatste minuut ging in, beide partijen gaven alles, maar door een verdedigende fout kregen de dames van JES/ Klick’15 2 een helaas een strafworp tegen in de laatste 10 seconden die door ODIO 2 werd benut. De eindstand van de wedstrijd was 8-7. Volgende week, op zondag 29 mei, spelen de dames van JES/ Klick’15 2 tegen Astrantia/ Ona 2 om 11:00 uur op sportpark de Binding.