Het zou zondagmiddag 29 mei moeten gebeuren maar de “hoogmis” van deze competitieronde bracht niet wat velen hadden gehoopt. De ambiance en de sfeer, compleet met blauw-witte fakkels, was goed opgetuigd en het veld was in onberispelijke staat gebracht om de vele toeschouwers te vermaken.

De start van de wedstrijd begon voor Juliana ietwat stroef en de eerste kans was er voor SES in de 7e minuut maar Gijs Bens kwam een teenlengte tekort om de bal in het Julianadoel te schuiven.

Na het eerste kwartier kreeg Juliana meer greep op de Langenboomers en dit resulteerde ook in een gave treffer van Andy Veld die een misser van Rik Kremers resoluut afstrafte en de 1-0 liet aantekenen.

Na een half uur greep de Juliana defensie halfslachtig in en Han Rijkers wist wel raad met dit buitenkansje en zette de gelijkmaker op het bord.

In de 43e minuut kreeg SES een corner te nemen die door de ongedekte Jari Lucassen snoeihard binnen werd gekopt en zelfs SES op voorsprong bracht 1-2.

Lang plezier hadden de geel-zwarten niet van de voorsprong in de wedstrijd want in de slotseconden werd Andy Veld door keeper Jon de Klein onreglementair onderuit gehaald en dit leverde Juliana een penalty op die door diezelfde Andy Veld werd verzilverd.

Na rust probeerde Thom van Dalen de wedstrijd open te breken door een aantal wissels in te brengen, echter grote kansen leverde het niet op. Ook het Langenboomse vuur doofde langzaam. Enige commotie ontstond er in de 60e minuut toen Gijs Bens op weg leek naar een scoringskans maar hij werd door de, overigens puik leidende, scheidsrechter teruggefloten voor een buitenspel situatie.

Daarna kreeg Boyd Heinemans nog een kans toen de sluitpost van SES bijna de bal verspeelde maar Boyd ging te hard in op de keeper wat hem een gele kaart opleverde. Daarna was het de beurt aan de scheidende Berry van Krijl om in te vallen en zijn feestje te vieren.

In het slot van de partij kreeg Jilt van Schayik nog een dot van een kans maar Jasper Bergmans was een sta in de weg voor hem.

In de 90e minuut kreeg Berry zijn verdiende wissel en onder luid applaus verliet hij op de schouders het veld waar hij 18 jaar in het eerste elftal acteerde.

Uiteindelijk kon iedereen leven met de 2-2 uitslag.