Afscheid nemende Desi Tielemans in actie voor MHV’81 DS1.

Op zaterdagavond 28 mei speelden de dames van MHV’81 hun eerste wedstrijd tegen De Tukkers. Door de lockdown in december waren beide wedstrijden namelijk verplaatst naar het einde van de competitie. De Tukkers, dertiende op de ranglijst en nog niet veilig voor degradatie, hadden vanuit het Twentse Albergen al een flinke reis achter de rug. Voor MHV was het een bijzondere avond, omdat het de laatste wedstrijd van Desi Tielemans was. In verband met haar werk kan zij het seizoen helaas niet afmaken.

Al snel kwam MHV op voorsprong. De bezoekers hadden vanaf het eerste fluitsignaal moeite met de offensieve dekking van de Millse handbaldames. Ook de snelle omschakeling, een sterk wapen van de ploeg van Van den Akker en De Gier, kwam in de eerste helft goed uit de verf. Na twintig minuten spelen stond er al een ruime voorsprong op het scorebord; 10-5. Middenopbouwster Tielemans was goed op schot en prikte een aantal keer mooi raak. Hierdoor kon MHV de voorsprong zelfs nog verder uitbouwen. Beide teams gingen rusten bij een 20-10 tussenstand.

In de tweede helft was het spel van MHV beduidend minder. In aanvallend opzicht werd er meer gemist en werden er meer afspeelfouten gemaakt. Ook de verdediging was minder dynamisch en scherp dan in de eerste helft. Hierdoor konden de bezoekers wat terugkomen in de wedstrijd. Bij een 26-20 tussenstand leek het nog spannend te kunnen gaan worden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor de Millse ploeg; 32-24.

In de top van de ranglijst blijft het erg spannend. Met 30 punten staat MHV op plek zes. Dit is echter slechts één punt minder dan de nummer drie. Er is dus nog van alles mogelijk in de slotweken van de competitie. De komende twee wedstrijden zijn ook in De Looierij in Mill.
De eerste is op zaterdagavond 4 juni. Dan wordt er om 18.00 uur gespeeld tegen Aalsmeer DS1. Een week later, op zaterdagavond 11 juni is E&O de tegenstander. Deze wedstrijd start om 19.30 uur.