Eef Kerkhof uit Mill vertrekt deze zomer naar de Verenigde Staten. De 20-jarige speelster van SC Heerenveen gaat spelen voor het collegeteam van de University of Memphis. “Het speelt al even,” vertelde Eef afgelopen zondag in Het 12uurtje bij Omroep Land van Cuijk. “Ik tekende na PSV voor een jaar bij Heerenveen en dat beviel zo goed dat ik daar later voor 2 jaar tekende. Maar het laatste seizoen was zowel binnen als buiten het veld een minder seizoen, waardoor ik ben gaan kijken wat ik zou gaan doen.”

Sinds november had Eef contact met KingsTalent om te zien wat zij voor haar konden betekenen. Dit is een bedrijf dat sporters begeleidt naar Amerika. “Samen met mijn ouders hebben we een presentatie van hen gehad over wat zij doen. Omdat we het interessant vonden hebben we besloten het traject aan te gaan.” Eef vertelt dat het een lang traject is en dat het nu nog steeds niet 100% officieel is dat het allemaal door kan gaan. “Ik rond binnenkort mijn HBO opleiding hier af en ga in Amerika mijn master doen, ik combineer daar dan dus studeren met voetbal.”

Haar ouders en haar broers staan volledig achter haar keuze om dit Amerikaans avontuur aan te gaan. “Toen ik van PSV naar Heerenveen ging vond ik dat al een hele stap naar de andere kant van het land. Mijn moeder heeft zelf stage gelopen in Canada en vond dat ik het gewoon moest doen, ook mijn vader en broers vonden dat. Het is ver weg, maar mocht het echt niet leuk zijn, dan pak ik het vliegtuig en ben ik zo weer hier.” Eef verwacht begin juli naar de USA te vertrekken.

Beluister het hele gesprek met Eef via de podcast van Het 12uurtje. Dat kan via alle podcastproviders zoals Spotify, Apple podcasts en op www.het12uurtje.nl.