Morgen, zondag 12 juni, is het zover! Voor het eerst in de jonge historie van DWSH'18 spelen de vaandeldragers promotiewedstrijden. Wat er op het spel staat? Een plek in de vierde klasse. Tijdens de seizoensafsluiting werd het behalen van de nacompetitie goed gevierd, maar nu zijn de ogen gericht op de twee finales waarin DWSH'18 de degens kruist met Sambeek. Maar wat weten we eigenlijk van die ploeg?

Dit seizoen

Sambeek komt uit in de 5e klasse D waar Limburgse (o.a. Leunen, SVOC en Lottum) en Noord-Brabantse ploegen (SVS en Holtees) zijn ingedeeld. De blauwhemden verloren afgelopen zondag hun laatste wedstrijd van Resia en zakte daardoor een plekje op de ranglijst. Mooie bijkomstigheid voor DWSH'18, want het is veel leuker om tegen een regionale tegenstander te spelen. Zeker van de nacompetitie was de ploeg van scheidend-trainer John Klaassens wel. Zij pakten namelijk op 14 april de tweede periodetitel door Holthees-Smakt te verslaan.

Sambeek wist 50 keer te scoren dit seizoen. Er waren in de 5e klasse D zes teams meer die vaker scoorden. Daarentegen kreeg de Sambekenaren slechts 20 doelpunten tegen. Het minste van de hele competitie. DWSH'18 vond 63 keer het net maar kreeg 44 doelpunten tegen. Daarbij gezegd dat Sambeek twee wedstrijden meer speelde. Man om in de gaten te houden is Dennis van Well. De aanvoerder liet al 19x het netje bollen. Andere sterkhouders in het team van John Klaassens zijn verdediger Maik Brands (ex-Volharding) en good old Bas Eising. Doelpuntenmachine van beroep.

Historie

DWSH'18 en Sambeek zijn elkaar recentelijk niet tegengekomen, maar onderlinge duels zijn er zeker geweest. In het eerste seizoen van DWSH'18, 2018-2019, werd er twee keer verloren. Thuis werd met 0-1 verloren en in de terugwedstrijd in Sambeek werd er met 4-1 verloren ondanks een doelpunt van Rody van Abel. Sambeek eindigde dit voetbalseizoen tien punten boven DWSH'18.
Een seizoen later, dat werd afgebroken door corona, werd er twee keer gelijkgespeeld. Thuis werd er niet gescoord; 0-0. Uit vonden beiden teams twee keer het net. Doelpunten kwamen toentertijd van een eigen doelpunt van Sambeek en een kopgoal van Maik de Bruin. Dit seizoen eindigde de blauw-zwarten elf punten boven Sambeek. Echter speelde DWSH'18 twee wedstrijden meer dan de tegenstander van zondag.

Zondag

Om half drie wordt er op sportpark De Binding in Wilbertoord afgetrapt in de eerste finalewedstrijd voor promotie. Scheidsrechter F. Habraken zal dan het spel in gang zetten. Wij hopen dat er veel mensen DWSH'18 komen steunen. Sfeervol, positief en met respect onze vaandeldragers aanmoedigen. Hopelijk met een eerste overwinning op Sambeek ooit. #samenverder