Foto: Sonja Relou (links) en Erna Jakobs zijn ruim 25 jaar lid van Witrodewi.

Badmintonclub Witrodewi, oftewel De Tuutjes, huldigde op haar jaarvergadering twee jubilarissen. Erna Jacobs uit Sint Hubert en Sonja Relou uit Mill zijn beiden al ruim 25 jaar lid. Vanwege corona is de huldiging verlaat. Allebei zijn ze al langer dan 25 jaar lid. “Ik ben eens een jaar gestopt vanwege zwangerschap en geboorte en daarna startte pas de administratie”, zegt Erna Jacobs die naast spelend lid al jarenlang bestuurslid van de Sint Hubertse badmintonclub is. “Ik kijk er elke maandag naar uit om ’s avonds te badmintonnen. We spelen recreatief maar dat wil niet zeggen dat het er rustig aan toe gaat. We spelen fanatiek”, vult Sonja aan.

Ook de derde helft vinden beide dames gezellig. Sonja: “Gezellig buurten voor wie wil, net wat bij je past. We zijn een gevarieerd gezelschap van jong en oud, mannen en vrouwen. Heel gezellig.” Erna vult aan: “We eindigen het seizoen met een fietstocht met een gezellige afsluiting. Ook vieren we Sinterklaas met surprise. Maar ook daar geldt; heb je zin om mee te doen, of niet. Het is altijd goed. Ieder doet wat bij hem of haar past.”

Elke maandagavond badmintont de club van 20:00 tot 22:00 uur in de Jachthoorn in Sint Hubert. “Voor de kosten hoef je het niet te laten: een lidmaatschap kost € 60,- per seizoen”, zegt het bestuurslid. Leer je graag nieuwe mensen kennen? Hou je van een uitdaging? Wil je een avond lachen en plezier hebben? Kom dan maandag 5 september naar gemeenschapshuis De Jachthoorn. Rackets en shuttles zijn aanwezig. “Het is altijd gezellig, zelfs de jaarvergadering”, besluit Sonja Relou.