Op zondag 29 augustus startte Jurgen Kremers uit Mill in de Ironman 70.3 in Zell am See Oostenrijk. Dit is een triatlon wedstijd met 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen.

De wedstrijd valt onder de Ironman organisatie en heeft een groot startveld van 2700 atleten over de hele wereld.  

"De voorbereidingen naar de wedstrijd toe waren best onzeker. Na mijn laatste Ironman 70.3 in Australië (2016) is de sport, door persoonlijke omstandigheden en andere prioriteiten, op een zeer laag pitje komen te staan. Vorig jaar heb ik de sport weer intensiever opgepakt en ben ik weer gaan houden van de sport. Wel met een ander motto dan voorheen, waar ik eerst resultaatgericht was, wil ik er nu vooral van kunnen genieten”.

Wedstrijd  

Het zwemonderdeel van 1.9 km begon als een worsteling, bij het eerste keerpunt kreeg Jurgen een ellenboog van een andere atleet tegen zijn gezicht, wat hem een onrustige start bezorgde. “Ik eindigde het zwemonderdeel met een bloedlip maar zwom toch een mooie tijd, waardoor ik als 8ste in mijn leeftijdscategorie het water verliet”. Na een vlotte wissel kon hij beginnen aan een uitdagend fietsparcours door de bergen rondom Zell am See. Het fietsparcours had 900 hoogte meters en een klim van 13 km met daarin een stijgingspercentage van 14 procent. De weersomstandigheden vielen Jurgen niet mee, het regende tijdens het fietsonderdeel flink. “Dit is tijdens het afdalen toch erg beangstigend, maar ik voelde me sterk en kon goede vermogens rijden”.  Met een gemiddelde van 36,5 km per uur, kon Jurgen het fietsparcours als 5e in zijn leeftijdscategorie afsluiten. De halve marathon was de uitdaging die nog voor hem lag. Het laatste onderdeel was voor Jurgen het onzekere punt van de wedstrijd. Het is een blessuregevoelig onderdeel voor hem, en dat zie je met name terug in het tweede gedeelte van de halve marathon. “De laatste 5 km was ontzettend afzien, ik liep constant tegen kramp aan in mijn bovenbenen. Mijn benen zeiden stop, maar mijn gedachten waren sterk genoeg om door te gaan”. Met zijn doorzettingsvermogen is Jurgen met een goed resultaat over de finish gekomen en heeft hij een mooie 4e plek in zijn leeftijdscategorie kunnen pakken.

Kwalificatie  

Met dit fantastische en onverwachte resultaat heeft Jurgen Kremers zich kunnen kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in 2023. Welke wordt gehouden in Finland, Lathi. De atleten door dit Wereldkampioenschap moeten zich het komende jaar nog gaan kwalificeren tijdens 85 wedstrijden, onder de 130.000 deelnemers over de hele wereld. Jurgen Kremers heeft met zijn topprestatie zijn plaats al vast kunnen leggen.

Dank  

Jurgen spreekt zijn dank uit naar zijn Team en sponsor Ravestein