Op zondag 25 september reisde JES/Klick’15 1 af naar Mariahout. Om 13.00 uur klonk daar het fluitsignaal voor de wedstrijd tegen Flamingo’s 1.

De dames van JES/Klick’15 1 gingen er vol voor. Ondanks de krappe selectie van JES/Klick’15 op dit moment, weten de dames elkaar elke week weer uit de brand te helpen. Het belangrijkste doel voor vandaag: kansen afmaken. Al vroeg in de wedstrijd kreeg JES/Klick’15 1 door een verdedigende fout aan de kant van Flamingo’s 1 een vrije worp mee. Die werd direct benut: 0 - 1. Ondanks dat Flamingo’s 1 hier direct een antwoord op had, gaf dat eerst doelpunt vertrouwen. JES/Klick’15 1 maakte dankbaar gebruik van de vele fouten die Flamingo’s 1 in deze eerste fase van de wedstrijd maakte. Zij wisten middels strafworpen en doorloopballen de voorsprong verder uit te bouwen: 1 - 5. Langzaamaan kwam Flamingo’s 1 beter in de wedstrijd. De dames van JES/Klick’15 1 lieten dit toe: 5 - 6. Vlak voor rust wist JES/Klick’15 1 gelukkig nog eenmaal de korf te vinden. Ruststand: 5 - 7.

Sterk de rust uitkomen was het enige wat de dames van JES/Klick’15 1 moesten doen. Helaas was het Flamingo’s 1 die direct na rust middels twee afstandsschoten de gelijkmaker maakte: 7 - 7. Vanaf dat moment ervoer JES/Klick’15 1 de druk om weer terug in de wedstrijd te komen: 7 - 8. Na de 8 - 8 kwam het omslagpunt. Hoewel JES/Klick’15 1 gedurende de hele wedstrijd de voorsprong wist te behouden, lukte dat de laatste fase van de wedstrijd niet meer. De dames hadden zeer goede aanvallen, maar vergaten zichzelf te belonen. Met nog één minuut op de klok scoorde JES/Klick’15 1 de 11-10, wat helaas niet voldoende was om de punten mee naar Venhorst te nemen. Volgende week, op zondag 2 oktober, spelen de dames een thuiswedstrijd om 13.00 uur. Alle support is welkom!