Op zondag 30 oktober speelde JES/Klick’15 1 haar laatste thuiswedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie. Dit keer stond de return tegen SVO 1 op de planning.

De vorige keer liep JES/Klick’15 1 achter de feiten aan. Dit keer was het zaak om vanaf de eerste seconde het voortouw te nemen. Het zonnetje scheen, de dames speelden voor de eerste keer in de nieuwe shirts van sponsor Coop Venhorst; dit belooft een goede dag te worden. JES/Klick’15 1 begon fel aan de wedstrijd. SVO 1 eveneens. Beide teams waren aanvallend wat zoekende. Het duurde dan ook even voordat het eerste doelpunt viel. Na vijf minuten was het zover. Helaas was het de tegenstander die de score opende middels een vrije worp: 0 - 1. Het tweede doelpunt liet ook niet lang op zich wachten: 0-2. Een verdedigende fout aan de kant van SVO 1 leverde een strafworp op die feilloos werd benut door JES/Klick’15 1: 1-2. JES/Klick’15 1 had moeite met het afronden van de kansen. Ook werden aanvallend niet altijd de juiste keuzes gemaakt. SVO 1 daarentegen kon de korf wel vinden. Zij bouwden de voorsprong halverwege de eerste helft langzaam uit: 2-5. Met nog tien minuten op de klok kwam JES/Klick’15 1 beter in het spel. Ook verdedigend kregen zij het steeds beter onder controle. Een doelpuntenregen van maar liefst vijf doelpunten volgde. Aan de andere kant wist SVO 1 voor rust nog maar een keer te scoren. Ruststand: 7 - 6. Beide teams waren gebrand op de punten. De eerste minuten van de tweede helft zouden allesbepalend zijn. Wederom duurde het lang voordat de score werd geopend, maar dit keer was het wel JES/Klick’15 1 die het eerste doelpunt wist te maken: 8 - 6. Vanaf dat moment gaf JES/Klick’15 1 het niet meer uit handen. Nog heel even leek SVO 1 dichterbij te komen, maar JES/Klick’15 1 bleef knokken. De dames waren positief en werkten hard voor elkaar. Met een eindstand van 13 - 8 bleven de verdiende punten in huis. Een mooie afsluiting van de eerste helft van het buitenseizoen. De komende drie weken gaat de selectie zich voorbereiden op het zaalseizoen. Op zondag 27 november start de competitie weer.

Een mooie afsluiting van de eerste helft van het buitenseizoen voor JES/Klick’15 2

De dames van JES/Klick’15 2 begonnen de laatste buitenwedstrijd, op zondag 30 oktober, met goede moed. De tegenstander SVO 2 is een bekende waar de dames al vaker tegen gespeeld hebben. Hierdoor wisten de dames van JES/Klick’15 2 hoe ze het spel moesten opzetten. De dames begonnen met 2 afstandsschoten. De vakken wisselden en de aanvallen werden doorgezet. Door aanwijzingen van de coaches Dennis Lasschuit en Kocher Majid hielden de dames de koppen omhoog. SVO 2 kwam terug met een afstandsschot, maar daar lieten de dames van JES/Klick’15 2 zich niet door leiden. Toch werd het spannend net voor de rust. De ruststand was 5-4. Na de rust duurde het lang voordat het eerste schot viel. De verdediging werd vermoeid en hier moest de aanval dan ook rekening mee houden. JES/Klick’15 2 zet door en blijft scoren. Doordat de vakken gewisseld waren, was de energie hoog en bleven de dames knallen. Eindstand 8-6. De komende weken hebben de dames rust en gaan zij zich voorbereiden op de binnencompetitie. Tot dan!