Janne van Boxtel in actie namens MHV’81 DS1.

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam in de agenda.

De Millse dames miste Laura Swinkels en Yolanthe Nijboer wegens blessures. De wedstrijdbal werd gesponsord door trouwe sponsor Zwedak. Pleun van Hees en Micah Broeren waren pupil van de week en mochten voor de aftrap de keeper al een keer testen.

In het begin van de wedstrijd zijn beide teams op zoek naar ritme. Er wordt slordig over gespeeld en de dames uit Amsterdam verdedigen fel. Bij de eerste snelle uitbraak heeft Evi Bens teveel snelheid om met een lobje te scoren. Dit was meteen haar laatste misser. In de rest van de wedstrijd gaan alle ballen er strak en hard in. Nicole Nijenhuis zorgt via een strafworp voor 3-2. Het wordt al snel 4-2 via een fraai afstandsschot van Baukje van Baal. MHV’81 heeft moeite met de bewegelijke linkeropbouwer van de Amsterdammers. De Millse dames blijven rommelige aanvallen. Opnieuw is het Nicole Nijenhuis die het hoofd koel houdt en via een strafworp 5-4 maakt. Nienke van de Boom doet ook en duit in het zakje door een strafworp te stoppen. Trainer Gommans vindt het tijd voor een time-out.
Via een balonderschepping en goed doorzetten van Larissa Versteijnen wordt het 6-5.
Na 18 minuten maakt Lieke van Baal haar rentree en maakt direct 7-6 maar uitlopen op de Amsterdamse ploeg lukt niet. Na een goede onderschepping en een doelpunt van  Pien Kerstens wordt het 12-9. Het spel blijft echter rommelig en ook in overtal loopt MHV niet uit. De ruststand is 13-11.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en scoorde de Millse dames in de beginfase snel achter elkaar. Janne van Boxtel had de plaats onder lat ingenomen en stopte drie(!) strafworpen. Ze was bepalend in de fase dat het even minder leek te gaan aan Millse zijde.
Na tien minuten in de tweede helft zakt de concentratie weer weg en komt Westsite weer dichterbij.
Nicole maakt met haar derde strafworp 22-18 en vanaf toen was het verzet gebroken. In vliegende vaart spelen de Millse dames naar een eindstand van 31-20.