Baukje van Baal (archief) in actie namens MHV’81 DS1.

Zaterdagavond speelde de Millse dames tegen Voorwaarts uit Twello. In Sporthal Jachtlust speelde de Millse dames zonder de geblesseerde Laura Swinkels en Lieke van Baal. Yolanthe Nijboer was echter voor het eerst dit seizoen weer terug in de ploeg na een lange revalidatie.

Het werd direct duidelijk in het begin van de wedstrijd dat de jachtlust ook bij de Millse dames aanwezig was. De dekking was scherp en de afronding ook. Met snelle aanvallen wist MHV’81 snel 0-4 op het scorebord te zetten. Voorwaarts kwam via een strafworp op 1-4 en Nienke van de Boom hield direct een gevaarlijke bal waardoor de voorsprong in stand bleef.
Ondanks goed keeperswerk van Nienke van de Boom kwam Voorwaarts dichterbij. De jonge dames uit Mill hadden het zwaar tegen twee sterke opbouwers van Voorwaarts die zelfs eredivisie ervaring hadden. De wedstrijd ging gelijk op. MHV’81 had meer snelheid in de omschakeling maar Voorwaarts had echt power. In de slotseconde voor rust scoorde Larissa Versteijnen de gelijkmaker en bracht de ruststand van 12-12 op het scorebord.

De wedstrijd lag nog open maar het was de vraag hoelang MHV’81 weerstand zou bieden tegen de krachtige opbouwrij van Voorwaarts. Evi Bens opende met haar vertrouwde break die afgerond werd met een fraai  lobje de tweede helft.
Meike Weren stuurde de dekking goed en Nienke van de Boom begon direct met een fraaie stop.
De toon was gezet. Nicole Nijenhuis scoorde 13-14 uit een zelf verdiende strafworp.
Evi Bens kreeg twee minuten tijdstraf na een stevige ingreep. Voorwaarts werd sterker en kwam voortdurend één of twee doelpunten voor maar Nienke van de Boom hield MHV’81 in de wedstrijd.
Bij 19-16 dreigde het gat te groot te worden. Pien Kerstens scoorde 19-17 en Yolanthe Nijboer scoorde haar eerste doelpunt van dit seizoen. Dat smaakte naar meer want in korte tijd scoorde ze met een lobje en een bal in de korte hoek. De keepster van Voorwaarts werd er dol van..

Ongeveer zes minuten voor tijd werd de wedstrijd stilgelegd omdat Voorwaarts bij een tijdstraf een speelster liet staan en dus met een speelster teveel stond. De scheidsrechters wisten zich even geen raad. Voorwaarts stond, onterecht, met vijf in plaats van vier speelsters in het veld. De tijdstraf zou verlengd moeten worden of er zou een speelster extra uit het veld moeten. De harde kern op de tribune wist het niet precies maar de scheidsrechters blijkbaar ook niet.
Pien Kerstens maakte direct 23-22. Voorwaarts liep zich vervolgens vast maar in de tegenaanval verloor MHV direct de bal. De Millse dames kwamen nog tot 26-25 maar meer zat er niet meer in.
Het was een aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd en fraaie goals.