Sterre Jacobs in actie namens MHV'81 DS1.

Afgelopen zaterdagavond speelde de dames van MHV’81 thuis tegen DSS uit Heemskerk. Pupillen van de week waren Fleur Jans en Meike Teunissen. Zij mochten voor het beginsignaal de keepster van DSS onder vuur nemen. Vervolgens kon de wedstrijd, gesponsord door Verweijen Handel en Transport, van start.

In de eerste aanval onderschepte DSS de bal en scoorde via een break de openingstreffer.
Daarna nam MHV het stokje over. Met drie goals in de eerste paar minuten van Maud van Schipstal liep MHV uit naar een voorsprong van 5-1. DSS kwam verdedigend vaak te laat en had regelmatig de noodrem nodig om de Millse dames van het scoren te houden. Larissa Versteijnen kon met haar power wel een aantal keren door de Heemskerkse verdediging komen en bouwde mee aan de voorsprong.
De Millse verdediging stond meteen als een huis. Het duurde dan ook tot de tiende minuut voordat DSS het tweede doelpunt scoorde.

De Millse dames waren onhoudbaar. Sterre Jacobs, Nicole Nieuwenhuis en Baukje van Baal (met een fraai lobje) zorgde voor een marge van zeven doelpunten. Janne van Bokhoven stopte wederom veel ballen.
Bij een stand van 12-7 verslapte de aandacht bij de Millse dames. In de verdediging is het even open huis waardoor de ervaren opbouwrij van DSS in rap tempo de achterstand goed lijkt te malen. Pien Kerstens en Yolanthe Nijboer voorkomen erger met fraaie doelpunten. Ruststand:17-12.

De dames uit Heemskerk komen goed uit de kleedkamer. Ze gooien er verdedigend een schepje bovenop en aanvallend lukt bijna alles. Binnen een paar minuten is de marge nog twee doelpunten en is het ineens weer spannend. Er wordt over en weer gescoord. Laura Swinkels is duidelijk scherper dan in de eerste helft en helpt de ploeg door een lastige fase nadat het 22-21 werd. Ook Sterre Jacobs laat zich niet uit het veld slaan door de stevige verdedigers tegenover haar.
Twee minuten voor tijd maakte Laura met 29-25 de wedstrijd af. Het was een zwaarbevochten maar terechte overwinning.

Volgende week spelen de dames opnieuw thuis. Nummer twee Fortissimo komt naar Mill.