SES - Herpinia eindigde deze zondagmiddag (11 december) op een ijskoud sportpak de Kogelberg in een 1-1 gelijkspel. Veel strijd, slordig voetbal, weinig echte grote kansen en een puntendeling. Al met al een typisch onderonsje tussen de ploegen uit Herpen en Langenboom.

De eerste helft was nog een beetje aftasten. Beide ploegen kwamen wat moeizaam tot kansen. Na 20 minuten spelen was daar toch de eerste echte grote kans. Melvin van den Elzen werd diep gestuurd en kwam 1 op 1 met Herpinia doelman Robin Derks, die goed redde op de inzet van Melvin. In de 35ste minuut was het raak voor SES. Een scherp aangesneden vrije trap van Wout van Lanen wordt in eigen doel gewerkt door Herpinia verdediger Job van Roosmalen. Een ongelukkig moment, maar de formatie uit Langenboom ging hierdoor de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was SES de bovenliggende partij, maar Herpinia af en toe ook wel gevaarlijk in de uitbraak. Na dik een uur spelen had Han Rijkers de score kunnen verdubbelen voor SES. Melvin van den Elzen zette Han Rijkers met een geniale snelle inworp in een klap recht voor de keeper, maar hij slaagde er niet in de bal tegen het net de schieten. Nog geen vijf minuten later is daar de grote kans voor Herpinia. Rowdy Megens wordt 1 op 1 gestuurd. Terwijl grensrechter Frank Burgers vlagt voor buitenspel liet de scheidsrechter toch doorspelen. Jon de Klein leek geklopt, maar al liggend tikte hij de bal voor de voeten van Rowdy Megens weg, en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Hierna was vooral SES op zoek naar de verlossende 2-0, maar vlak voor tijd vloog de 1-1 ongelukkig binnen. Op het eerste oog een wanhoopschot van Rowdy Megens rolde via een SES been via binnenkant paal binnen. Wederom een erg ongelukkige en lelijke goal zette de eindstand op 1-1. Beide ploegen gaan met één punt de winterstop in, en daar zal gezien het spelbeeld vooral SES stevig van balen.

1-0 35’ Eigen doelpunt
1-1 89’ Eigen doelpunt