Maud van Schipstal (archief MHV’81) in actie namens MHV’81 DS1.

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 thuis tegen nummer twee, Fortissimo uit Cothen. De wedstrijd werd gesponsord door zwemschool Olga uit Druten en door Kling Grond- weg- en waterbouw uit Nistelrode.

Lynn Rooijendijk en Tessa van Hal waren pupil van de week en mochten vooraf de keepster van Fortissimo onder vuur nemen.

De Millse dames keken al snel tegen een achterstand aan: 1-5. De dames van Fortissimo wisten elkaar makkelijk te vinden en hadden twee toppers op de opbouwrij staan. Bij MHV’81 liep het helemaal niet. Vier aanvallen eindigde voordat er op doel geschoten werd. Nicole Nijenhuis verdedigde sterk maar kon niet voorkomen dat de dames overrompeld werden. Reden voor trainster Gommans om een time-out te vragen.

De speelsters van Fortissimo vinden elkaar makkelijker en hebben de overtuiging in het spel wat MHV juist mist in deze fase. Pien Kerstens scoort 3-6 op aangeven Meike Weren en Laura Swinkels scoort 4-6 na een fraaie versnelling. In de eindfase scoort Laura Swinkels 5-8 en 6-8. Evi Bens maakte uit een break-out de aansluitingstreffer en zo lijkt voor rust de strijd weer open.

Zo ging het helaas niet. Fortissimo wist via een aantal snelle tegenaanvallen na weggevertjes aan Millse zijde het gat weer te slaan. Larissa Versteijen scoorde 8-10. Nienke was belangrijk door een paar schoten te keren maar Fortissimo ging de rust is met een ruime voorsprong: 10-15.

In de tweede helft gaat de strijd gelijk op. MHV’81 speelt makkelijker in de aanval. Verdedigend is het moeilijk om de schutters van Fortissimo af te stoppen. Ze versnellen en vertragen op het juiste moment en hebben ook op het juiste moment een praatje met de scheidsrechters.

Voor het publiek was de tweede helft aantrekkelijk en in de slotfase werd de marge teruggebracht tot twee doelpunten: 22-24. Met name Maud van Schipstal droeg hier aan bij met zeven doelpunten in de tweede helft. In de laatste vier minuten speelde Fortissimo de wedstrijd uit en werd de eindstand van 25-29 bereikt.

De dames hebben wel laten zien zich te kunnen meten met de top van de eerste divisie.