Op zondag 15 januari mochten de dames van JES/Klick’15 1 de competitie hervatten. Op de planning stond de wedstrijd tegen koploper Heumen 1. De dames wisten dat het een pittige wedstrijd ging worden, maar ze weten ook dat ze goede weerstand zouden moeten kunnen bieden.

Het startsignaal klonk en Heumen 1 kwam vrijwel direct op een 0-1 voorsprong. Aan de kant van JES/Klick’15 1 werd een verdedigende fout van Heumen 1 direct afgestraft: 1-1. Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren beide teams een beetje zoekende. De teams gingen redelijk gelijk op en dat was ook te zien aan de stand: 5 - 3. Vanaf dat moment nam Heumen 1 echter de leiding. Het ene afstandsschot naar het andere afstandsschot werd afgemaakt door de tegenstander. JES/Klick’15 1 had daar geen antwoord op. Ruststand: 11 - 5. Trainer/coach Kocher Majid complimenteerde de dames in de rust voor het harde werken, maar er was een stapje meer nodig. Duels moesten gewonnen worden en kansen moesten afgemaakt worden, want die waren er wederom genoeg. Na rust was het JES/Klick’15 1 die middels een afstandsschot als eerste de korf wist te vinden: 11 - 6. Dat gaf de dames vertrouwen voor het gevolg. Langzaam maar zeker kreeg JES/Klick’15 1 grip op het spel van Heumen 1. Duels onder de korf werden gewonnen, waardoor Heumen 1 minder kans tot aanvallen kreeg. Halverwege de eerste helft wisten de dames het gat te verkleinen tot drie doelpunten: 12 - 9. Aan beide kanten werd er hard gewerkt, werden er mooie aanvallen opgezet en vielen er mooie doelpunten. Ondanks dat JES/Klick’15 1 beter in de wedstrijd kwam de tweede helft, lukte het hen niet om het gat van drie doelpunten te verkleinen. Eindstand: 17-14. Het team heeft weerstand geboden, maar dat was helaas niet genoeg. Volgende week speelt JES/Klick’15 1 wederom een uitwedstrijd om 14.55 uur in Schijndel.

Eerste wedstrijd in 2023 voor JES/Klick’15 2

De dames van JES/Klick’15 2 zijn zondag 15 januari al vroeg naar Overasselt vertrokken voor de eerste wedstrijd in 2023. Om 10:30 uur klonk het fluitsignaal en begonnen de dames aan de wedstrijd. Als snel wisten de dames van JES/Klick’15 2 de korf te vinden. Het was 0-1. Hierdoor werd de tegenstander, Heumen 2, wakker geschut. Zij zetten nog een extra tandje bij. Er volgde een doelpuntenregen vanuit de tegenstander. De dames van JES/Klick’15 2 gingen de rust in met een 9-4 achterstand. In de rust werden de meiden positief toegesproken door de trainers waardoor de meiden met een hoop vertrouwen de tweede helft startten. De dames hadden vertrouwen in elkaar en in zichzelf. De schoten werden rustig afgemaakt waardoor ze ook mooi in de korf vielen. Zo kwam de 9-5. Hierna volgde de 9-6, 9-7 en 9-8. De tegenstander wist de korf toen ook weer even te vinden, 11-8. De dames van JES/Klick’15 2 hielden vertrouwen en bleven hun eigen spel spelen. Hieruit kwam goed resultaat. Het was 11-10. De laatste 2 minuten waren aangebroken. JES/Klick’15 2 bleef rustig en zocht naar kansen. Dit lukte: 11-11. De verdediging stond als een huis in de laatste minuten. De dames vingen de ballen en brachten ze naar de aanval. De aanval zocht naar kansen en in de laatste 30 seconden werd er een kans goed benut. 11-12!! Nog 1 keer goed verdedigen en daar was het eindsignaal. Het was enorm spannend, maar de punten ging mee met de dames van JES/Klick’15 2.
Volgende week spelen de dames van JES/Klick’15 2 een uitwedstrijd om 13:35 uur tegen VMS’21 2 in Schijndel.