Al vroeg in de wedstrijd kregen zij rood, maar door het compacte veldspel van de Zeelandse delegatie was daar niet veel van te merken. Met enig fortuin viel de 1 en 2-0, waardoor Festilent zelf vertrouwen tankte. SES kon geen vuist maken en bleek te weinig power in het team te hebben om echt door te drukken.

Het was koud in Zeeland, nagenoeg iedereen op het veld droeg lange mouwen of een mailliot, behalve scheidsrechter Van Breda. Van Breda had op het begin van de wedstrijd weinig te doen en hoefde niet veel in te grijpen, dit was later in de wedstrijd wel degelijk nodig. Festilent speelt dit seizoen sterk, staan met een ruime voorsprong bovenaan en hebben een degelijk team. SES leek in het begin zeker niet onder te doen, zeker toen na 13 minuten Festilent met 10 man kwam te staan. Niek Nooijen werd onderuitgehaald nadat een verdediger van Festilent de bal verkeerd inschatte. Festilent leek even de weg kwijt, waardoor SES gedurende 15 minuten was kansen kreeg. Uit het niets viel dan ook de 1-0, eigen goal Sebe van Huisseling. Uitgerekend Sebe die na een aantal maanden reizen en familiebezoeken weer voor het eerst in de basis stond. 

Niet lang daarna, 1-1 Niek Nooijen met een prachtig uitgemeten voorzet op Tieme Kuppen, die koel afrond. Het bleek een wedstrijd van "Frotgoals" te worden. Een lage voorzet van rechts van wordt door niemand aangeraakt en valt pardoes in de verre hoek achter debuterend doelman Stan Nooren 2-1 Festilent.

Met deze stand werd ook de rust ingegaan, waar trainer Robert van Mierlo zijn jongens de nodige tactische aanpassingen influisterde. Met name hoger druk zetten was het devies waar hij zijn elftal terug de wei in stuurde. Het tempo moest omhoog om het de 10 man van Festilent moeilijk te maken. Maar dit lukte helaas niet. Mede door de sterk spelende Pepijn Schonenberg die niet van de bal te krijgen was. Een wissel moest plaatsvinden, Rick en Han vielen in om wat meer power in het team te brengen. Middenvelders moesten meer gezocht worden en door beter positiespel moesten kansen gecreërd worden. Dit werd goed uitgevoerd, maar resulteerde niet in grote kansen. Tom Verberk viel in, hij moest met zijn snelheid alleen maar aanvallende acties gaan maken.

Ondertussen begon het licht te sneeuwen, en hoe langer de wedstrijd duurde, kouder het begon te worden. Scheidsrechter Van Breda verloor even het overwicht, toen de vlam in de pan schoot. Hij strooide met geel, en zelfs trainer Van Mierlo moest het bezuren, hij was immers verantwoordelijk voor zijn team en schijnbaar ook voor de meegereisde toeschouwers.

Wederom uit het niets viel de 3-1, dit keer een mooie aanval van Festilent, hoge voorzet van rechts, waarbij ogenschijnlijk de kleinste man op het veld de bal tegendraads in kopt in de verre hoek. Maar SES wist niet van opgeven, volle druk. Die Tom Verberk die gebracht werd voor zijn actie, maakte dit waar. Penalty SES nadat hij neergehaald werd in het strafschop gebied. De altijd zo koele Van den Elzen legde aan, maar het schot miste power en precisie. Nog steeds 3-1. Daarna bleef SES drukken, kansen: Net over, paal, goede redding keeper, te slap ingeschoten, het was allemaal net niet. Tot dat diezelfde Van den Elzen een bal tegen zich aan kreeg geschoten, je raad het al, een frotgoal, 3-2! Daarna werd het nog onrustig op en naast het veld, kon het dan toch?

Helaas, net niet. Festilent wist met 10 man een knappe overwinning eruit te slepen. Op het veld een echte derby en waarschijnlijk nu, op het moment van schrijven, met beide teams warm in de kantine een lekker koud biertje samen.

Festilent - SES: 3-2 (2 -1)

SES doelpuntenmakers: Tieme Kuppen en Melvin van de Elzen
Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: Van Breda