Het was een felle en fysieke wedstrijd in Reek, met een hoog baltempo. Hierdoor vanuit beide kanten veel slordigheden. SES eindigde de wedstrijd met tien man en twee doelpunten tegen. Tegen de verhouding in, want voetballend probeerde SES het spel te maken en liet Achilles weinig zien.

In de eerste helft werd er niet gescoord. Het baltempo lag hoog. Dit resulteerde in vlug spel, maar veel balverlies. Het leek soms meer op pingpong. Ook werden er veel overtredingen gemaakt. De scheidsrechter bleek vaker in het voordeel van de Reekse voetballers te fluiten. De tactiek van SES was duidelijk. Melvin van den Elzen bereiken. Hij verlengde de bal en de vlugge buitenspelers gaan eroverheen. Hier kwamen kansen uit. Maar geen doelpunten. Er was helaas nog minder nieuws. Verdediger Rik Kremers, die net was herstelt van een knieblessure viel uit. Na een botsing met een tegenstander verdraaide hij zijn knie. Het collectief van SES kampte al met veel blessures. Een domper voor Robert van Mierlo.

De tweede helft was net zo fysiek als de eerste. De scheidrechter trad nu, na appelleren, vaker op. Al had dit nog vaker gemogen. Reek kwam op voorsprong. Ze kregen een vrijetrap op zo'n 21 meter. Deze werd slecht ingeschoten en botste op de muur. De rebound werd echter wel ingeschoten. Op magische wijze vloog de bal tussen alles en iedereen door in de verre hoek. En of het nog niet genoeg tegen had gezeten. Want na 75 minuten spelen kreeg Luuk Thelosen een rode kaart. Hij stond net verkeerd gepositioneerd waardoor de spits van Reek doorbrak. Alleen een overtreding kon dit stoppen, rood. Met een man minder bleek het spel niet minder. Kansen bleven komen, maar kleine onzuiverheden zorgden ervoor dat de stand bleef steken op 0-2

Achilles Reek - SES: 0-2 (0-0)