Nienke van de Boom in actie namens MHV’81 (archief)

Onder toeziend oog van sportwethouder Willy Hendriks werd zaterdagavond de competitie hervat tegen Forholte uit het Noord-Hollandse Voorhout. De wedstrijd werd gesponsord door brasserie d’n Buurman uit Mill.

Hannah Hegeman en Ise Kuppen waren pupil van de week. Zij mochten de wedstrijd mee beleven in mooie shirtjes welke worden gesponsord door Smets drukwerk uit Gemert.

De Millse dames miste alle middenopbouwsters waardoor Chiara van Katwijk veel op de middenopbouwpositie speelde. Daarnaast maakte Fenna Siebers haar debuut. 

De bezoekers opende de score. Lieke van Baal maakte direct gelijk. In de volgende aanval werd Foreholte van het scoren gehouden door een knappe redding van Nienke van de Boom. Kort daarna stopte ze ook een break-out. Het scheidsrechterskoppel gaf al vroeg in de wedstrijd aan beide teams een strafworp waarna de score gelijk op bleef gaan.
Vanaf 5-4 liep MHV’81 door doelpunten van Evi Bens en Maud van Schipstal en wederom een fraaie redding van Nienke van de Boom uit naar 10-5. Deze tussensprint was voor de trainer van Foreholte reden om een time-out te vragen om zijn team weer op het spoor te krijgen. Na de time-out ging het even mis aan Millse zijde doordat er twee speelsters een tijdstraf kregen.. Foreholte kwam snel dichterbij tot 10-12. In deze fase verdedigde de Millse dames fel om de bezoekers in toom te houden. Met name Diede Baltussen ging er stevig in. De scheidsrechters lieten veel toe waardoor het een stevige maar faire wedstrijd werd. Door twee doelpunten van de jarige Larissa Versteijnen werd de rust bereikt met 16-12.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Veel strijd maar niet zoveel goals. Met doelpunten van de jonge Diede Baltussen en Sterre Jacops bleef de marge vijf doelpunten. De ingevallen Yolanthe Nijboer scoorde twee fraaie goals waarna de productie even stokte. Foreholte kwam terug tot drie doelpunten achterstand waardoor het publiek een tikje nerveus werd... Juist op dat moment scoorde Chiara van Katwijk vanaf het midden en kort daarna bracht Fenna Siebers met haar eerste doelpunt de marge weer op vijf goals. De eindstand werd 27-23.