Na een aantal dagen met regen, sneeuw en nachtvorst was het al een klein wonder dat de wedstrijd bij NLC doorgang kon vinden. Op het eerste oog zag het veld er goed uit, maar de weergoden hadden toch wel hun invloed gehad op de hobbeligheid van het veld. Neem daarbij ook nog eens een straffe wind in de lengterichting van het veld en alle ingrediënten voor aan lastige pot voetbal zijn daar.

Juliana begon in de eerste helft met de wind tegen, en had in het begin duidelijk moeite met het vinden van de vrije man in de ruimte. NLC daartegenover gokte op de snelheid van de bal met de wind mee. Dit alles maakte het begin van de wedstrijd dan ook vooral rommelig met weinig structuur in het spel. Langzaam maar zeker kreeg Juliana meer grip op de bal en het spel en de eerste de beste vlot lopende combinatie resulteerde meteen in een doelpunt. Cas Brienen stoomde op van achteruit en ging een 1-2 aan met Bas Kremers om vervolgens de achterlijn te halen, vandaar uit bediende hij de goed meegelopen Wessel Klomp op maat die de bal tegen de touwen schoot. Daarna bleef Juliana de betere ploeg en beperkte NLC zich tot uitvallen gedragen door de wind. Juliana kreeg mogelijkheden genoeg om de score uit te breiden maar vergat zichzelf te belonen en tot de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. NLC had meer moeite met de lange bal hanteren en Juliana kwam wat meer aan voetballen toe. Dit had al na 3 minuten resultaat toen de bal werd onderschept, en meteen de ingevallen Andy Veld werd diep gestuurd. Hij kon alleen op de doelman af, die de bal in eerste instantie nog kon keren. Het was echter Andy Veld die als eerste bij de bal was en Stan Peters een niet te missen kans bood voor 2-0. Ook hierna kreeg Juliana meerdere kansen, maar mede door het hobbelige veld bleef verdere score uit. Met nog zo’n 20 minuten te spelen zag de scheidsrechter vanuit de middencirkel met zijn haviksoog dat de Millse doelman de bal net buiten de 16 met de hand beroerde. Gevolg een vrije trap die via de muur in het doel verdween voor de aansluitingstreffer. Juliana was hierdoor even van slag en kort daarna leek zelfs de gelijkmaker te vallen toen de bal via de grond werd ingekopt. Ditmaal kon de Juliana doelman zijn vermeende fout goedmaken door de bal met een uiterste reflex te keren. Hierna herpakte de Millse ploeg zich weer en viel kort voor tijd de 3-1. Boyd Heijnemans werd even buiten de zestien aangespeeld en hij speelde zichzelf met een uitstekende sleep direct vrij. Zijn harde voorzet werd bij de 2e paal binnengeschoten door Andy Veld en daar bleef het bij deze middag.

NLC ’03 - Juliana: 1-3 (rust 0-1)
Scheidsrechter: M. Seikhi (Den Bosch)
Toeschouwers: 125
Doelpunten Juliana:
17' 0-1: Wessel Klomp
48' 0-2: Stan Peters
83' 1-3: Andy Veld