Laura Swinkels in actie namens MHV’81 (archief)

Afgelopen zaterdagavond stond er weer een verre uitwedstrijd op het programma tegen VZV dames 2 uit ‘t Veld.

In het begin van de wedstrijd liep de stand gelijk op. Vanaf 6-6 nam MHV de touwtjes in de handen en maakte korte metten met VZV2 en liepen uit naar een voorsprong van 6-13. De verdediging van de Millse dames stond sterk en in de aanval bleef MHV doelpunten maken. In de snelle omschakeling lag veel ruimte die goed benut werd door de Millse speelsters. Met een stand van 8-15 gingen de dames de rust in. In de kleedkamer werd de tactiek voor de tweede helft doorgesproken.

De dames van MHV begonnen weer sterk aan de tweede helft. Ze bleven met een marge van zes doelpunten voor staan. Er was geen vuiltje aan de lucht dus er kon ook flink door gewisseld worden.

Maar met nog een kwartier op de klok kwam VZV2 weer terug in de wedstrijd en bracht het verschil terug naar 2 doelpunten; 21-23. Coach Gommans zette tijdens een time-out de puntjes op de i voor de laatste minuten. De dames van MHV lieten niet over zich heen lopen ondanks de inhaalrace van de thuisclub en overliepen VZV in de laatste 5 minuten en konden zo het verschil van zes doelpunten weer terugbrengen door een sterke eindfase. De wedstrijd werd zo afgesloten met een mooie eindstand van 21-27. Door deze overwinning en het verlies van SEW stijgen de Millse dames naar de derde plek op de ranglijst. Zo kon het team tevreden aan de bijna drie uur durende terugreis beginnen in de busjes van Beelen Verhuur.

Aankomende zaterdag spelen de dames de topper tegen het vrijwel onverslaanbare VOC DS2 uit Amsterdam. Om 19.30 uur begint de wedstrijd in sporthal de Looierij. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden, dus zorg dat je erbij bent!