Op zondag 26 maart was het dan zover. Een jaar geleden vierden de dames van JES/Klick’15 1 nog het kampioenschap en de promotie naar de overgangsklasse. Vandaag speelden zij een belangrijke wedstrijd. Winst zou handhaving in de overgangsklasse betekenen.

Dat de dames hard zouden moeten werken vandaag, wisten ze maar al te goed. Tegenstander vandaag was de gedeelde tweede op de ranglijst; VMS’21 1. Het beloofde een spannende pot te worden. JES/Klick’15 1 had maar één aanval nodig om op voorsprong te komen 1-0. De toon was gezet. VMS’21 1 liet JES/Klick’15 1 daarentegen niet zomaar in de wedstrijd komen. De teams waren aan elkaar gewaagd en de stand liep gelijk op. 1-1, 2-1, 2-2, 3-2. Vanaf dat moment sloeg JES/Klick’15 1 een gat. Verdedigend hadden de korfbalsters het goed onder controle. Ook aanvallend werden er geregeld kansen afgemaakt. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een 6-2 voorsprong. VMS’21 1 bleef knokken, maar JES/Klick’15 1 ook. Als collectief bleef het team werken en dat zorgde ervoor dat ze de leiding bleven nemen. Ruststand: 9 - 5. Trainer/coach Kocher Majid complimenteerde het team voor het harde werken. De slordigheidsfoutjes moesten er echter echt uit. VMS’21 1 heeft namelijk al vaak bewezen dat ze sterk uit de rust kunnen komen. JES/Klick’15 1 begon de tweede helft slecht. VMS’21 1 kwam dichterbij: 10-8. Na een time-out wist JES/Klick’15 1 het hoofd koel te houden. Aanvallen werden slimmer opgezet en er werd bewuster gekozen voor het benutten van de kansen. Hoewel dit nog beter kon, behield JES/Klick’15 1 wel de voorgrond. Ze wisten de wedstrijd goed uit te spelen. Eindstand: 13-11. Met deze twee punten heeft het team zich veiliggesteld in de overgangsklasse. Op naar de voorbereidingen op de tweede helft van de buitencompetitie. Deze wordt hervat op zondag 23 april.

JES/Klick’15 2 - VMS’21 2

26 maart klonk om 15:00 uur het fluitsignaal in sporthal de Looierij in Mill voor de dames van JES/Klick’15 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Dit wisten de dames door eerdere wedstrijden tegen VMS’21 2. JES/Klick’15 2 opende de wedstrijd met een 2-0 voorsprong. VMS’21 2 werd ook wakker en wist de korf ook te vinden. Na een paar minuten was het al 3-3. Het bleef gelijk op gaan. De ruststand was dan ook 6-6. In de rust kregen de dames van JES/Klick’15 2 van trainer/coach Dennis Lasschuit te horen dat ze goed bezig waren. Er was één ding belangrijk en dat was goed uit de kleedkamer komen en zo doorgaan. Dit gingen de dames doen. Na het fluitsignaal bleef het gelijk op gaan. Aan het einde van de wedstrijd wisten de dames van JES/Klick’15 2 helaas niet meer bij de blijven en trok VMS’21 2 het gat. Eindstand was 8-10.

Feestelijke opening nieuwe veld korfbalvereniging Klick’15

Op 23 april hervatten de korfbalsters van Klick’15 de buitencompetitie. Een bijzonder moment. Eind vorig jaar is er namelijk een splinternieuw veld aangelegd aan het sportpark in Wilbertoord. Na de wedstrijden van senioren 1 en 2 wordt de opening van het nieuwe veld feestelijk gevierd. Gezellig als jullie de dames komen aanmoedigen om vervolgens samen met hen de opening te vieren! Het belooft een leuke dag te worden voor jong en oud.