Diede Baltussen in actie namens MHV’81 (archief)

Vorige week vierde de Millse dames nog feest nadat ze verrassend de dames 2 van VOC uit Amsterdam versloegen. Zaterdagavond begonnen de dames van MHV vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen het eveneens Amsterdamse Westsite. Janne van Bokhoven, Baukje en Lieke van Baal ontbraken wegens blessures.

Het begin van de eerste helft gingen de twee teams gelijk tegen elkaar op. Ondanks goed samenspel in de aanval wist MHV zichzelf niet te belonen doordat de goede afronding ontbrak. Dit zorgde ervoor dat Westsite beter in de wedstrijd kon komen en hun vertrouwen uiteraard groeide. De dames van Westsite wisten op het einde van de helft uit te lopen tot een verschil van 2 doelpunten. Met een stand van 11-9 gingen beide teams de kleedkamer in.

In de rust is er besproken dat er meer snelheid in de omschakeling en in de aanval moest zitten om meer tot scoren te komen. De Millse dames lieten de tegenstander teveel in hun eigen ritme komen waardoor er geen gat werd geslagen. Het was ook lastig handballen omdat er voortdurend aan beide zijden speelsters uit het veld werden gestuurd.

De eerste vijf minuten van de tweede helft gingen gelijk op, maar daarna liep Westsite uit naar een verschil van 3 doelpunten. MHV had het er moeilijk mee en liep steeds achter de feiten aan. In de aanval waren de dames veel aan het zoeken, waardoor er veel slordige fouten werden gemaakt in de passing en afronding. Het lukte de dames niet om de achterstand goed te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 22-20 nederlaag. De dames blijven wel op de derde plaats staan maar zien de achterstand op nummer twee Fortissimo weer oplopen naar vijf punten.

Aankomende zaterdag nemen de dames van MHV’81 het in een thuiswedstrijd op tegen de Tukkers. De wedstrijd start om 19:30 en alle support is welkom!