Nienke van de Boom in actie namens MHV’81 (archief).

Zaterdagavond 1 april speelden de Millse handbalsters tegen hekkensluiter de Tukkers uit Albergen. Na ruim twee maanden afwezigheid was Baukje van Baal weer terug in de wedstrijdselectie. Haar zus Lieke stond samen met keepster Janne van Bokhoven wegens een blessure niet op het wedstrijdformulier.

Jip Driessen en Noor van Roosmalen waren pupillen van de week. Wedstrijdsponsor was van Lunen Adviesgroep.

De wedstrijd werd in gang gefloten door hetzelfde scheidsrechterskoppel als vorige week. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Nicole Nijenhuis en Sterre Jacobs waren de eerste doelpuntenmakers.
De Tukkers vielen moeizaam aan. Al bij de tweede aanval ging de hand van de scheidsrechter omhoog als waarschuwing voor een te lange aanval zonder doelpoging.
Aan de andere kant kwamen de Millse dames echter ook niet tot schoten op goal door te haastig en slordig spel.
Na 12 minuten haalde de coach van de Tukkers de speelsters naar de kant om de nodige aanwijzingen te geven. De dames gaven aardig partij en raakte in de eerste helft zeven keer de paal of lat.
Na de time out stopte Nienke van den Boom een strafworp. Dat hielp het zelfvertrouwen van de Tukkers niet en MHV’81 liep naar een voorsprong van 8-5 mede door een fraai schot in de kruising van Chiara van Katwijk. De Tukkers bleven fantasieloos handballen maar bleven wel in de wedstrijd mede door het slordige spel van MHV. De rust werd bereikt met een 11-9 voorsprong. In de slotfase scoorde Fenna Siebers haar eerste doelpunt van de wedstrijd en voorkwam Nienke van den Boom nog de aansluitingstreffer.

Direct na rust scoorde Baukje van Baal 12-9. Het speel werd wat beter en de marge bleef lang op drie doelpunten waardoor de Millse dames wat makkelijk konden handballen. Bij een stand van 18-15 kwamen de Millse dames wederom onder de druk. Na drie tijdstraffen binnen een minuut waren er aan Millse zijde nog twee veldspeelsters over (geen 1 aprilgrap). De Tukkers kwamen terug tot 18-18.
Eenmaal compleet nam MHV het heft weer in handen en speelde de wedstrijd uit naar een eindstand van 23-20.