Sterre Jacobs in actie namens MHV’81.

Zaterdagavond speelden de dames van MHV’81 thuis tegen Voorwaarts uit Twello. Eerder dit seizoen werd er met één doelpunt verschil verloren van deze tegenstander. De wedstrijd werd gesponsord door Fysiotherapie Mill en Evy Peters en Lotte Hermens maakte de wedstrijd mee als pupillen van de week.

Evi Bens opende de score voor de Millse dames. Maud van Schipstal maakte direct daarna 2-0. Het leek een vliegende start maar de bezoekers uit Twello haalde al snel de angel uit de Millse aanval door stevig te verdedigen. Via twee break-outs kwamen ze weer op 2-2. Via een fraai uitgespeelde aanval scoorde hun rechterhoek 2-3. MHV’81 speelde aanvallend rommelig en de dames waren duidelijk op zoek naar ritme en ruimte in de stevige verdediging van Voorwaarts. De lat voorkwam 2-4 en Nicole Nijenhuis scoorde uit de tegenaanval 3-3.

Vervolgens bleef het spel gelijk op gaan maar was het chaos troef aan beide zijden. Lara Gommans riep na 14 de speelsters bij zich om orde op zaken te stellen nadat Mill inmiddels drie goals achter stond. In deze fase was het Nicole Nijenhuis die MHV in het spoor van Voorwaarts hield met twee treffers. De Millse dames liepen uit naar 10-8 nadat ze eerder achter stonden. Net op dat moment gaf Voorwaarts weer gas en liepen ze uit naar 11-13. De rust werd bereikt met 13-15.

De tweede helft begon met een knappe redding van Nienke van den Boom. Vervolgens ging het verder zoals in de eerste helft; niet hoogstaand maar de spanning vergoede veel. MHV bleef tot 15-16 op achterstand. Sterre Jacops maakte de gelijkmaker en zou in de eindfase nog een aantal keren te scoren. Ondanks dat de rust en het overzicht ontbraken kwam MHV op 19-18. Met hulp van de paal en wat stunt en vliegwerk bleef de voorsprong in tact en sloten de Millse dames met 22-21 af. Het was geen beste wedstrijd maar spannend was het wel. En zoals een oude wijsheid zegt: Je bent echt goed als je slechte wedstrijden wint!

Volgende week zaterdag 29 april spelen de dames uit in Heemskerk.